Stein Vynck en Charline Vanneste winnen de Saladekermisloop in Egem

In totaal schreven 140 deelnemers zich in voor de prestatieloop die plaatsvond bij een hitte van ongeveer 38 graden. © WD
Redactie KW

De hitte, het was om en bij de 38 graden, werd getrotseerd door een 20-tal deelnemers bij de jeugd en 36 joggers namen de start.

De organisatie was heel tevreden dat 140 atleten zich inschreven voor de prestatieloop. Bij de heren liepen meteen 5 man op kop en Tim Soenens en Steven Boucke waren de mannen die het tempo bepaalden. In de tweede ronde kreeg Tim Soenens de klop van de warmte en viel vooraan weg.

Stein Vynck liet dan een gaatje van een twintigtal meter op de drie koplopers en wist dat hij die in de laatste kilometer wel ging dichtlopen. Dat gebeurde ook. Alexander Eggerick bleef hangen en slaagde er niet in om de versnellende Vynck bij te benen. Op een afstandje volgde Steven Boucke. In die volgorde liepen ze over de eindstreep.

Bij de dames stond er geen maat op Charline Vanneste die voor de achtste keer de Saladekermisloop bij de dames op heer naam schreef. Melissa Nobus werd de verdienstelijke tweede.

(WD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.