Stasegemnaar Ronny Verhelst volgt Ivan De Witte op bij Pro League

© BELGA
Redactie KW

Ronny Verhelst uit Stasegem is vrijdag unaniem aangesteld als nieuwe voorzitter van de Pro League. Dat maakte de Pro League vrijdagavond bekend. Hij volgt er aftredend voorzitter Ivan De Witte op.

De aanstelling van de voormalige topman van Telenet hing al een tijdje in de lucht. In een interview met Krant van West-Vlaanderen vorige week verklaarde hij dat de functie bij de Pro League hem wel interesseerde.

Tele Columbus

De 48-jarige Ronny Verhelst is sinds april 2011 ceo van Tele Columbus, de op twee na grootste kabeloperator in Duitsland, en woont momenteel in Berlijn. Na jobs bij Belgacom, spaarbank Anhyp en PricewaterhouseCoopers haalde een headhunter Verhelst in 2001 naar Telenet. Daar was hij negen jaar lid van het directiecomité. De van opleiding psycholoog was er onder meer betrokken bij de overname van Canal+, het digitaletelevisieproject en de ontwikkeling van Prime. Eindigen deed Verhelst er als executive vicepresident Public Affairs en ceo van de mobiele poot Telenet Mobile. Met die jobtitel was hij de nummer twee van het Mechelse bedrijf, na Duco Sickinghe.

Voltijds voorzitter

Met Verhelst krijgt de Pro League met een jaar vertraging eindelijk zijn onafhankelijke, voltijds bezoldigde voorzitter. Zijn voornaamste opdracht zal erin bestaan de banden van het Belgische profvoetbal met de politiek, de media en het bedrijfsleven aan te halen, maatregelen te treffen ter verbetering van de stadioninfrastructuur, en de commerciële inkomsten op te trekken.

Stasegem

Ronny Verhelst is van Stasegem. In het interview met Krant van West-Vlaanderen zei hij daarover een week geleden: “Ik ben er opgegroeid – de lagere school op de Zandberg in Harelbeke, later het college – en heb er mijn hele leven gewoond, op mijn internaatsperiode en zeven jaar in Buggenhout na. Negentien jaar geleden ben ik teruggekeerd naar West-Vlaanderen. Ik overleg bijna dagelijks met zakenlui en politici, maar stop me permanent in zo’n wereld en ik stik. Contact met de basis is een must om te overleven.”

Voor zijn werk woonde Ronny Verhelst in Berlijn, maar in het weekend kwam hij naar Stasegem. “Overschat de afstand Berlijn-Stasegem trouwens niet. Als ik de deur van mijn huis dichttrek, sta ik vier uur later op kantoor of omgekeerd. Er zijn per dag zeven vluchten heen en terug, 55 minuten vliegen. Ik ken veel collega’s die dagelijks twee uur naar Brussel aanschuiven en terug. Wel, dan ben ik toch veel beter af.”

(Belga, JG, foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier