Stad Waregem verwacht meer dan 25.000 toeschouwers op hippodroom voor BK veldrijden

Redactie KW

In Waregem werd donderdagavond het BK veldrijden 2014 op de Gaverbeekhippodroom voorgesteld.

Dat Belgisch kampioenschap vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 januari 2014. Burgemeester Kurt Vanryckeghem verwacht de zondag voor het BK eliterenners minstens 25.000 toeschouwers op de Gaverbeekrenbaan. Met dat decor wil Waregem zich voor heel Vlaanderen ten volle als paardenstad profileren.

Hoedenshow

Niemand zal op het parcours van zowat 3 km naast de viervoeter kunnen kijken. Niet alleen zullen de veldrijders over de Ierse berm en de Gaverbeek – hindernissen die bekend zijn van Waregem Koerse – rijden, ook andere hindernissen en stellingconstructies zullen een heuse paardenlook krijgen. Op een bepaalde plek op de omloop zal ook een monumentale houten constructie van steigerende paarden zichtbaar zijn. Net als op de dinsdag na de laatste zondag van augustus zal een hoedenshow worden georganiseerd, al zal het nu om meer carnavaleske exemplaren gaan.

Zeven publieks- en viptenten

De veldrijders verlaten de hippodroom, waar in totaal zeven publieks- en viptenten worden opgetrokken, op geen enkel moment. Een ticket voor het spektakel op zondag kost 20 euro in voorverkoop, maar Waregemnaren krijgen 5 euro korting als ze hun kaartje op voorhand aanschaffen in onder meer de stadswinkel.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver en De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier