Stad Ieper plant eerste padelterreinen aan sportcentrum

Padelsport is enorm populair geworden de laatste jaren.© BELGA
Padelsport is enorm populair geworden de laatste jaren.© BELGA
Redactie KW

Aan het sportcentrum in Ieper worden vier padelterreinen aangelegd. Het zullen de eerste padelterreinen worden op Iepers grondgebied.

Padel ontstond bijna 50 jaar geleden in Zuid-Amerika en waaide in de jaren 90 over naar Spanje waar het inmiddels uitgroeide tot nationale sport nummer 2. Padel is inmiddels ook in België een snel groeiende sport en telt nu al tienduizenden enthousiaste spelers en speelsters.

De stad Ieper werd al meermaals bevraagd door private investeerders in verband met de mogelijke aanleg van padelterreinen. Padel kan evenwel niet overal gerealiseerd worden, de bestemming die op een terrein rust, is bepalend alsook de inplanting in de ruimere omgeving dient bekeken te worden. Naast de mogelijkheid van een privaat aanbod, wil stad Ieper ook zelf enkele terreinen voorzien.

“Uiteraard is het heel belangrijk om rekening te houden met de impact voor de buurt. Daarom bekeken we, ook voor onze eigen terreinen, hoe we dit aanbod konden verwezenlijken en vooral waar we de terreinen het best konden plaatsen”, zegt schepen van Sport Patrick Benoot.

Vier terreinen

De stad zocht en vond na rijp beraad een oplossing zodat op relatief korte termijn vier terreinen gerealiseerd kunnen worden aan het stedelijk sportcentrum. De stadsdiensten bereiden momenteel het dossier voor. Afhankelijk van een aantal factoren zal de aanleg eind 2021 of begin 2022 kunnen gebeuren.

Na raadpleging van de sportraad wordt het project voorgelegd aan AGB Vauban dat hierover de beslissing dient te nemen en instaat voor de realisatie ervan. “Wij introduceren hiermee op korte termijn padel in Ieper en staan uiteraard open voor private initiatieven die dit aanbod verder kunnen uitbreiden. Dit kan alleen maar versterkend werken en het ontstaan van één of meerdere padelclubs in Ieper bespoedigen”, zegt Patrick Benoot.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.