Sportpetje af voor… Kenneth Vandendriessche, die twee op twee scoort

Tom Vandenbussche

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op triatleet Kenneth Vandendriessche uit Ruddervoorde.

Vandendriessche kende nochtans de nodige portie tegenslag in het begin van dit seizoen. De 25-jarige Ruddervoordenaar van het Itzu Tri Team, die getraind wordt door Luc Van Lierde, kwam in april tijdens zijn eerste wedstrijd van het seizoen, de triatlon in het Zuid-Franse Cannes, zwaar ten val, liep een scheurscheur op en zag zijn seizoensbegin de mist ingaan. Vandendriessche werkte keihard aan zijn terugkeer en vorige week schreef hij zijn eerste Ironman 70.3 – triatlon op de halve afstand – op zijn naam. In Luxemburg hield hij de Nederlander Bas Diederen achter zich.

Afgelopen weekend maakte Vandendriessche zijn week helemaal compleet. In de kwarttriatlon in Brugge – een thuismatch waarin hij eerder al twee keer op de tweede plaats eindigde – reed hij op de fiets naar de kop van de wedstrijd en maakte hij het af in de afsluitende 10 km-loop. Stenn Goetstouwers en trainingsmakker Vincent Van de Walle moesten finaal vrede nemen met de dichtste ereplaatsen.

Vandendriessches volgende wedstrijd is de Ocean Lava Lanzarote op 15 juli. Begin augustus verdedigt hij in Eupen zijn Belgische titel op de halve afstand. In september staan nog twee Ironmans 70.3 op het programma: Lanzarote en Mexico.

Sportpetje af voor... Kenneth Vandendriessche, die twee op twee scoort
© VDB VDB

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.