Sportgala #VanRSL krijgt opnieuw een fysieke editie

De laureaten van het sportgala. (foto ) © Stefaan Beel
Redactie KW

Vrijdagavond vond voor het eerst weer een fysieke editie plaats van het Sportgala #VANRSL in sport- en eventhal Schiervelde. Het werd een fantastische gala-avond met gastpresentator Karl Vannieuwkerke, waarbij de Roeselaarse atleten en ploegen gehuldigd werden voor hun bijzondere sportprestaties in 2021.

Triatleet Louis Uyttenhove van TTC Izegem werd verkozen tot beloftevolle jongere. Als student is het niet altijd gemakkelijk om de combinatie te maken met de triatlonsport, maar ondertussen is hij al een van de nationale toppers in dat wereldje. Dat bewijzen ook steeds zijn tweede plaatsen op het Belgisch kampioenschap. Hij haalde het van de 17-jarige atleet Victor Priem, die afgelopen zomer nog goed was voor zilver op het Belgisch kampioenschap meerkamp, en volleyballer Mauro Lips, een volleybaltalent met een verleden bij Knack Roeselare en actief bij de nationale U17.

Rond de wereld

De U16 Hockey Roeselare Rangers werd dan weer sportploeg van het jaar omwille van hun promotie naar derde nationale. Daar hebben ze trouwens een ongelooflijke doorstart meegemaakt met drie opeenvolgende overwinningen tegen Beerschot, Anderlecht en Verviers. VMS Roeselare kreeg de titel van schoolsportploeg omwille van hun georganiseerde challenge waarbij de grote VMS-famlie 3,5 keer rond de wereld fietste en 1 keer wandelde, de afstand dan toch. Maar liefst 5.809 deelnemers zorgden voor deze unieke prestatie. Lauren Vanlerberghe werd voor de tiende keer Belgisch kampioene voltige en kreeg vrijdag hiervoor haar vierde titel van Sportvrouw in Roeselare, de derde opeenvolgende trouwens. TriatlonTeam Roeselare werd sportploeg van het jaar omwille van de titel clubkampioen tijdens de Ironman in het Franse Vichy. Ropeskipper Jelle Van Heesbeke kreeg de titel van Sportman van het Jaar. In zijn jeugdjaren werd hij al vier keer Europees kampioen, vorig jaar werd hij Belgisch kampioen in de categorie +19 jaar.

Estafetteploeg

De titel van profsporter was voor Alexander Doom, die met de estafetteploeg 4 x 400 meter net naast een medaille greep in de Olympische Spelen. Zijn broer Elias kwam de trofee vrijdag ophalen, want Alexander vertoefde op het WK indoor in Belgrado, waar hij met de Belgian Tornado’s goud haalde. Tot slot was er op de gala-avond ook een speciale aandacht voor de G-sport in onze Rodenbachstad. Ondertussen kunnen kinderen met een beperking al bij zes diverse clubs sporten, gaande van voetbal tot zwemmen of zelfs kajakken. Er komt tussen eind april en eind mei op initiatief van de stad een initiatiereeks bij deze clubs, die zich trouwens ook kunnen voorstellen op 16 en 17 juni tijdens een speciale beurs in Roeselare, op initiatief van het Midwest-overleg. Het Roeselaarse koor Vox Musica, basketbalclub Wytewa Roeselare en het circusgezelschap Collectif Malunés zorgden doorheen het gala voor verrassende acts. (Stefaan Bogaerts)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.