Sportdienst lanceert Strava-project ‘Sporters van 8830’: “Elke maand een uitdaging”

Schepen van Sport Frederik Sap, Cedric Devos en Kristof Devriendt dagen de inwoners uit aan de hand van sportieve challenges.© JT
Schepen van Sport Frederik Sap, Cedric Devos en Kristof Devriendt dagen de inwoners uit aan de hand van sportieve challenges.© JT
Redactie KW

In navolging van de campagne #Sporter van 8830 van vorig jaar, lanceert de gemeentelijke sportdienst nu een Strava-project onder de noemer ‘Sporters van 8830’. Maandelijks krijgen de inwoners een nieuwe sportieve uitdaging voorgeschoteld.

“Sporten tijdens de coronapandemie is niet zo evident”, verduidelijkt schepen van Sport Frederik Sap (Allen 8830). “Het sportaanbod was het voorbije jaar vrij beperkt. Iedereen kan zich nu aansluiten bij ‘Sporters van 8830’. In zes weken bracht dit al ruim 250 clubleden op.”

“Elke maand lanceren we een challenge,” aldus Cedric Devos. Cedric loopt stage bij de sportdienst en bedacht voor twee jaar ver voor elke maand een challenge. “In maart daagden we onze inwoners uit om in totaal 40 kilometer te lopen. Voor de maand april is het doel om 350 kilometer te fietsen. Wie de uitdaging voltooit, kan telkens een gadget ophalen bij Infopunt Trimard. Zo kan de sporter een exclusieve t-shirt verkrijgen met onze hashtag op. Binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met leuke zonnebrillen en mini-sportrugzakjes die een handdoek bevatten.”

De vorige campagne was eerder laagdrempelig, ook nu kan iedereen deelnemen, maar zit er ook een competitieve formule in. “Sporters willen zich nu eenmaal meten met elkaar,” verklaart Cedric Devos. “Daarom willen we ook inspelen op dit aspect. Zo zijn er enkele segmenten gecreëerd binnen de Hoogleedse wegen. Een segment is een bepaalde afstand die langs een route passeert, denk maar aan de Gitsberg. De bedoeling is om dat segment zo snel mogelijk af te leggen, nadien kun je je eigen tijd zien verschijnen in een klassement.”

Al meer dan 260 leden

Ondertussen zijn er al meer dan 260 clubleden op de Strava-app. Meer dan 50 sporters namen deel aan de eerste challenge om 40 km te lopen. “Inmiddels zijn er ook al drie segmenten en elf routes gecreëerd waar onze volgers gebruik van kunnen maken. Het is overigens niet enkel voor inwoners van de gemeente. Sporters die trainen voor een van onze challenges kunnen de hashtag #Sportersvan8830 gebruiken. We hopen op die manier deze hashtag te laten uitgroeien tot een nieuwe trend,” besluit Cedric Devos. (JT)

Gratis lid worden van de ‘Sporters van 8830’ kan via https://www.strava.com/clubs/869506 .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.