Slechts 700 atleten aan de start van Midzomerrun in Brugge

Doortocht in het zwembad. © GD
Redactie KW

Er was opmerkelijk minder volk op de Midzomerrun vrijdagavond aan het Jan Breydelstadion voor de 6 en 13 kilometer afstand.

Vorig jaar had de organisatie nog een slordige 1.400 lopers aan de start van de wedstrijd, vrijdagavond moesten de organisatoren tevreden zijn met ongeveer de helft.

Ivan Degrieck staat reeds jaren aan het roer van de vzw ‘lopen voor het goede doel’ en was duidelijk ontgoocheld over de opkomst bij dit evenement. “Dit is een financieel drama” stelt hij. “Wanneer we morgen onze rekening zullen maken, gaan we moeten vaststellen dat we 10.000 euro ontvangsten zullen moeten ontberen. Hoe we dit gaan opvangen naar onze organisaties in de toekomst is voor mij ook een groot vraagteken. De oorzaak is natuurlijk het overaanbod van loopwedstrijden op het grondgebied van Brugge. Zaterdag is er het evenement ‘Dehavenloopt’ in Zeebrugge dat ons zeker parten speelt. Om dit allemaal te vermijden, gaan we zeker aan tafel moeten zitten met de Brugse sportdienst”, besluit een duidelijk ontstemde organisator.

Aan het parcours was dit jaar niet veel gesleuteld. De korte afstand verliep weer in de groene zone rond het Jan Breydelstadion en de 13 kilometer zette koers naar de binnenstad en maakte een lus via het Zand, Markt en het Begijnhof om zo terug te keren naar de aankomst. Opmerkelijk was wel de passage door het S&R Olympia waar de deelnemers langs het zwembad moesten lopen.

Op de lange afstand won Tomas Debevere uit Brugge met vijf seconden voorsprong op Davy Acke uit Eeklo. Brons was er voor een Italiaan, Fabio Rea. Bij de dames won Shylie Wiegenfield, een Assebroekse die enkele jaren geleden uitweek naar Israël, maar op bezoek was in haar geboorteplaats. Marlies Demeersseman uit Wingene was tweede en Sofie Musschoot uit Sint-Kruis was derde.

De top drie bij de 6 kilometer bij de dames werd gevormd door Laura Opt Eynde uit Brugge gevolgd door Franke Timmerman en Lies Deruddere uit Wevelgem. Marlon Claeys uit Beernem zegevierde voor Mathias Van Kerschaver uit Gistel. Laurent Meese uit Brugge was derde.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier