SK Oostnieuwkerke wint Beker van West-Vlaanderen

Oostnieuwkerke heeft zaterdag de beker van West-Vlaanderen naar zijn hand gezet. De tumultueuze finale eindigde op 2-3.

Beide ploegen kenden elkaar goed en dat was er in de eerste periode aan te zien. Er was bijzonder veel middenveldspel, maar de kansen waren schaars. De angel zat hem in het slot van de eerste helft. Na een rommelige fase in de 16 van Oostnieuwkerke knalde Sinnaeve de 1-0 binnen. Demets zette in de tweede helft vanop de stip de bordjes terug gelijk. Het bleef 1-1 dus er kwamen verlengingen.In de eerste verlenging nam Oostnieuwkerke wat meer initiatief. Maar de ploeg kreeg het deksel op de neus. De mee opgerukte Corveleyn schreef de 2-1 op zijn naam. Na een voorzet van Demets bracht Louage het scorebord terug in evenwicht: 2-2. In de nasleep van het doelpunt trok de scheidsrechter een rode kaart en gingen de poppen aan het dansen. Een toeschouwer van Oostende liep zelfs even het veld op en de wedstrijd werd enkele minuten stilgelegd. VG Oostende moest uiteindelijk met 9 man verder en het was Demets die er opnieuw vanop de stip 2-3 van maakte. Bij Oostende kwam niemand opdagen voor de bekerceremonie. Oostnieuwkerke won de West-Vlaamse beker na een bewogen wedstrijd met 2-3.