Schorsing Malisse: Vlaams minister van Sport Muyters bereid om te helpen

Redactie KW

Vlaams minister van Sport Philippe Muyters is bereid de geschorste tennissers Yanina Wickmayer en Xavier Malisse te helpen. Hij gaat bekijken of hij voor een beroepsprocedure voor het internationaal sporttribunaal TAS in Lausanne niet financieel kan bijspringen en of hij de procedure sneller kan doen verlopen. Dat zei hij zondag in De Zevende Dag.

De N-VA-minister noemde de schorsing van één jaar voor de twee tennissers “een vreselijk iets”. Hij zei ongelukkig te zijn over het feit dat de carrière van twee topsporters nu voor een stuk gefnuikt is.

Muyters weerlegde wel de kritiek op de aanpak van zijn administratie en benadrukte dat heel het dossier dateert van voor zijn periode. Toen was het nog Bert Anciaux die minister van Sport was.

Ook de regelgeving stamt uit 2007 en 2008 en die werd bij consensus goedgekeurd, luidde het. Hij is wel bereid om het debat over een aanpassing van het antidopingdecreet te heropenen en na te denken over een eventueel invoeren van een beroepsprocedure. Die is momenteel in ons land niet mogelijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.