Schaatser Mathias Vosté valt geblesseerd uit op EK

Redactie KW

Bruggeling moet in Herenveen na drie afstanden reeds afhaken

Vrijdag reed Mathias Vosté zijn eerste 500 en eerste 1.000 meter voor het EK sprint in Herenveen. Met respectievelijk een 21ste en 20ste plaats bleef hij wat onder zijn eigen verwachtingen.

Zaterdag net voor de start van de tweede 1.000 meter trok de Bruggeling zich met krampen en wat last aan de heup terug. “Bij de opwarming had ik daar nog niets van gemerkt. Dit is mij nog nooit overkomen”, zegt een ontgoochelde Vosté die Herenveen woont en traint. Het was voor de voormalige shorttracker in ijsstadion Thialf zijn eerste internationaal lange baan tornooi om de titels. “Dit is wel wat anders dan het schaatsen in een B-groep voor een handvol toeschouwers.”

Vosté heeft een nieuwe sponsor en maakt sedert Nieuwjaar deel uit van het Viessman Winter Talent Team, samen met Sebbe De Buck (snowboarden) en Marjolein Decroix (skiën). Met een financieel duwtje in de rug van deze jonge talentvolle atleten hopen zowel SportsCom als Viessman Belgium dat ze nog dit tikkeltje verder kunnen geraken en hopelijk hun uiteindelijke doel, namelijk uitblinken op de Olympische Winterspelen van 2018, kunnen verwezenlijken.

Vosté hoopt zich alvast te kunnen herstellen tegen de Wereldbekerwedstrijd die over twee weken in Berlijn wordt gehouden. Daar wil de 22-jarige Bruggeling zich proberen te plaatsen voor het WK sprint eind februari in Calgary, Canada.”

Tekst en foto: ACR

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier