SC Wielsbeke wint beker van West-Vlaanderen tegen KSV De Ruiter

Wielsbeke viert de bekerwinst (Foto VDB) © VDB
Redactie KW

SC Wielsbeke en KSV De Ruiter streden op het veld van Racing Waregem voor de beker van West-Vlaanderen. Ze haalden het met 2-1.

Als intro op de mannenfinale zagen we een leuke partij tussen eersteprovincialer FC Menen United en KEG Gistel, de ongeslagen kampioen uit tweede provinciale bij de vrouwen. Gistel trok de lijn van zijn sterke competitie door in de bekerfinale. De match eindigde op 3-3, maar vanop de stip toonde Gistel zich met vier treffers tegen één voor Menen erg secuur.

Droomstart

De eerste helft tussen SC Wielsbeke en KSV De Ruiter werd aan een hoog tempo betwist. Beide ploegen gingen er voluit voor en schuwden de stevige duels niet. Wielsbeke kende een droomstart toen Beeuwsaert na voorbereidend werk van Vandebuerie en Cnudde de 1-0 tegen de netten kopte. Op een corner van Cnudde kopte Vanwijnsberghe over. Wielsbeke zette een sterk blok neer en De Ruiter slaagde er niet in om uitgespeelde kansen af te dwingen. Na een snel genomen vrije trap van Decaestecker mikte Verhelst wel voorlangs. Cnudde kon na een mooie onderonsje tussen Beeuwsaert en Coopman net niet afdrukken.

Counter

Na de pauze probeerde De Ruiter druk te zetten, maar het liep op een counter. Na een solo van Cnudde en een sublieme kruispas lobde Coopman mooi binnen. Vanderbeken pakte gemakkelijk een schot van Vanholm en op een diepe bal van Dekiere gleed Six de bal uit de voeten van Cnudde. In de slotminuut viel er nog een doelpunt van Gekiere uit de lucht, maar dat kon het Wielsbeekse feestje niet meer verstoren.

(IVD)

Wielsbeke – De Ruiter 2-1

Wielsbeke: Vanderbeken, Vandebuerie, Goeminne, Claerhout, Vanwijnsberghe, Cnudde, Dekiere, Decoster, Dujardin (88′ Vanoverbeke), Coopman (80′ Devic), Beeuwsaert (71′ Souhail).

De Ruiter: Six, Vansteenkiste, Decaestecker, Bentein, Demets, Otté, Cool (46′ Vanholm), Claerbout(80′ Vancoillie), Ghekiere, Deceuninck, Verhelst.

Doelpunten: 6’Beeuwsaert 1-0, 54′ Coopman 2-0, 90′ Gekiere 2-1

Gele kaarten: 28′ Dujardin, 32′ Dekiere, 62′ Cnudde, 74′ Decoster

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.