Ruime zege voor leider KV Oostende

KV Oostende boekte een vlotte 1-4-overwinning op het veld van Lommel United.

In de eerste helft ging de wedstrijd goed op en af met kansen aan beide zijden. Het was uiteindelijk de kustploeg die iets voor het half uur op voorsprong kwam. Dissa profiteerde van een fout van doelman Thoelen om de 0-1 in doel te stiften. Vlak voor de rust verdubbelde KV Oostende de voorsprong. Op een vrije trap van Brouckaert kopte Depoitre de 0-2 achterwaarts in doel. In de slotseconden scoorde Lommel nog bijna de aansluitingstreffer, maar Kudimbana pakte met een wereldsave uit op de poging van Debauve.

De eerste dreiging na de rust kwam van de thuisploeg, maar Trossard besloot over. Daarna bleef Lommel druk zetten, maar Oostende gaf niets weg. In de 69ste minuut kwam Vandamme bijna tot scoren, maar de thuisdoelman herstelde zijn fout. Even later was het dan toch raak voor Oostende. De Schutter knalde de 0-3 droog binnen. Een paar minuten later scoorde Lommel de eerredder via een vrije trap van Jutten, maar in de slotseconden van de partij zorgde Depoitre met zijn tweede van de avond voor de 1-4-eindcijfers.