Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen lokt minder deelnemers door weersomstandigheden

Redactie KW

De Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mountainbikers lokt zaterdag wat minder deelnemers dan de recordeditie van 2011, maar de wielerliefhebbers zijn tevreden met het nieuwe parcours. Dat zegt Gert Van Goolen van organisator Golazo.

Vorig jaar namen 19.870 fietsers deel aan de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mountainbikers. Net als bij de profs veranderde dit jaar ook de route van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen. “De deelnemers hebben de keuze uit tochten van 80, 134 of 244 kilometer”, zegt Van Goolen. “De twee kortere afstanden hebben Oudenaarde als start- en aankomstplaats. De lange afstand vertrekt net als bij de profs vanuit Brugge om aan te komen in Oudenaarde. De deelnemers die de 244 kilometer afleggen, rijden voor een groot deel over de wegen en hellingen die de profs de dag erop aandoen. Het duo Oude Kwaremont-Paterberg wordt wel maar één keer beklommen, in plaats van drie keer zoals de profs moeten doen.”

De deelnemers kunnen nog tot 14 uur starten voor de afstand van 80 kilometer, zegt Van Goolen. “Daarna zullen we definitieve cijfers hebben over het aantal deelnemers. Vorig jaar was het een recordeditie met schitterend weer, maar nu is het fris en bewolkt. We verwachten daardoor wat minder deelnemers, maar de reacties op het nieuwe parcours zijn heel positief. De meeste wielerliefhebbers die de finish nu al bereikt hebben, konden de hellingen over zonder van hun fiets te stappen.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.