Roeselare- Lommel eindigt op 2-2 gelijkspel, KVO wint met 3-0 van Wetteren

KSV Roeselare speelde vanmiddag gelijk tegen het hoger geklasseerde Lommel United. KV Oostende rekende met 3-0 af met Standaard Wetteren

De eerste echte Roeselaarse mogelijkheid was meteen raak. De voorzet kwam vanop rechts, Sven De Rechter liet die kans niet onbenut en scoorde de 1-0, net voor het kwartier.

Lommel kwam op de proppen met een eerste schuchter antwoord. Het schot van Vanaken, met links, bleek een waarschuwing, want even later stonden de bordjes terug in evenwicht. Cerigioni werd in één tijd in het straatje gestuurd. Hij duwde de bal onder Van De Moortele tegen de touwen, het stond 1-1 na 24 minuten. De Rechter bleef de gevaarlijkste pion bij de thuisploeg. Hij werkte beheerst af en zorgde met zijn tweede treffer voor een verdiende 2-1 voorsprong voor de thuisploeg bij de rust. De tweede helft begon aarzelend. Lommel kwam wat later opnieuw opzetten, met een gevaarlijke vrije trap van Vanaken. De Limburgers gingen steeds heviger op zoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Van Mierlo bediende Brouwers met een gemeten voorzet, die laatste kon ongedekt van dichtbij de 2-2 inkoppen op twaalf minuten van het einde. De thuisploeg creëerde nog één kansje maar Bowen besloot over. In de slotfase maakte de scheidsrechter het zichzelf nog wat moeilijk door twee spelers overbodig uit te sluiten. Bowen van Roeselare en Ryckx van Lommel. Het bleef 2-2, uiteindelijk een juist en billijk resultaat.

KVO – St. Wetteren 3-0

KV Oostende behaalde een vlotte thuiszege tegen Wetteren. Jonckheere scoorde na 11 minuten de 1-0. Brouckaert dikte de score met twee goals verder aan tot 3-0. KVO staat na dit weekend vierde in de rangschikking, Roeselare tiende.