Roeselare huldigt zijn kampioenen op Sportgala

© Joke Couvreur
Redactie KW

Vrijdagavond vond op Schiervelde het Roeselaars Sportgala plaats. Stoffel Vandoorne werd verkozen tot Sportman van het jaar 2014, Katrien Rogiers kreeg de titel van Sportvrouw van het jaar.

Stad Roeselare en de Stedelijke Raad voor Sportbeleid organiseerden op vrijdag 13 februari het Roeselaars Sportgala om de belangrijkste sportprestaties en -personen van het voorbije jaar in de bloemetjes te zetten.

Na een openingsdans van Indigio en het uitreiken van 16 eretekens aan mensen die zich al jaren inzetten voor hun sportclub vond de eerste verkiezing van de avond plaats : de beloftevolle jongere van het jaar. Uit een enorme lijst aan kandidaten selecteerde de jury uiteindelijk drie kandidaten : rope skipper Jelle Van Heesbeke (Jumpfun), voltigeur Lauren Vanlerberghe (VC Hooglede) en atleet Alexander Doom (KAVR), die met de prestigieuze titel ging lopen.

Na een kort intermezzo met adembenemende acrobatie op de fiets was het de beurt aan de volgende twee titels : Jeugdsportteam van het jaar en Prestatie van het jaar van een sporter of sportteam met een handicap. Bij de eerste trofee haalden de scholieren van krachtbalclub Hoger Op Beitem het voor dansstudio Indigo en de benjamins van KAVR, de tweede titel ging naar een enorm gelukkige Koen Vermander, voor Riet Vuylsteke.

Cabaretier Karel Declercq – vader van wielrenners Tim en Benjamin – mocht daarna het publiek entertainen vooraleer de volgende twee trofeeën uitgereikt werden. De titel van Sportploeg van het jaar ging zoals te verwachten naar Knack Roeselare. De volleybalclub haalde het van de Roeselaarse Kajakvaarders en de dames van krachtbalclub Hoger Op Beitem.

Roeselare huldigt zijn kampioenen op Sportgala

Katrien Rogiers en José Debels.
© Joke Couvreur

Voor Sportvrouw van het jaar ging het tussen triatlete Liesbeth Vandevelde (TriatlonTeam Roeselare), Katrien Rogiers (KAVR) en Kristien Oplinus (FLAC Roeselare). De titel ging naar duurloopsters Katrien Rogiers, die onder meer eerste werd in haar reeks op de 100 km van Val de Somme en achtste op de wereldranglijst staat. Ze kreeg ook bloemen uit de handen van haar gehandicapte dochter.

Na een tweede optreden van Indigo was het de beurt aan de uitreiking van Sportman van het jaar. Stoffel Vandoorne – afwezig door ziekte – haalde het van duatleet Whytic Priem en bokser/voetballer Yves Ngabu. Daarna was het tijd om gezellig na te keuvelen op de receptie.

(SM – Foto JC)

Lees hier meer over in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 20 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.