Rode Duivels-gekte in basisschool H. Conscience in Oostende

Redactie KW

Niet alleen in cafés, op pleinen en in veel huiskamers bereikt de hype rond onze nationale voetbalploeg stilaan haar hoogtepunt, ook de stedelijke basisschool Hendrik Conscience kleurt vandaag vrijdag 11 oktober helemaal rood, geel en zwart.

Onder impuls van sportleerkracht Dimitri Depoorter namen alle kleuters en kinderen uit de lagere afdeling op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober deel aan het Grote Hendrik Conscience Doelpuntenfestival. “Tijdens deze tweedaagse proberen de jongens en meisjes zoveel mogelijk doelpunten te scoren, om het goede voorbeeld te tonen voor de match van vanavond tegen Kroatië. Hopelijk wakkert dit de interesse voor de Rode Duivels verder aan”, besluit Dimitri Depoorter.

280 doelpunten

Tuur en Anke uit het vijfde leerjaar dompelen zich net als de rest van de kinderen helemaal onder in de voetbalgekte. “We mochten slingers ophangen en met vlaggen zwaaien. Tijdens de turnles scoorde onze klas alles samen 280 doelpunten. Hopelijk kunnen we vanavond na de match uit volle borst het overwinningslied We are the Champions zingen”, aldus de twee klasgenoten.

(BVO – Foto BP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.