Rode Duivelinnen verliezen vriendschappelijke Derby der Lage Landen in Waregem met 2-3

Het Belgische vrouwenvoetbalelftal heeft zaterdag een oefenduel tegen Nederland met 2-3 verloren. In het Regenboogstadion van Zulte Waregem moesten de Rode Duivelinnen pas in de toegevoegde tijd de duimen leggen.

De Belgische vrouwen, die het voor de 27ste keer opnamen tegen hun noorderburen, kwamen in de 23ste minuut op voorsprong via Tessa Wullaert. Dyanne Bito maakte nog voor de pauze gelijk voor Nederland.

In de tweede helft scoorde Lieke Martens voor Nederland, Rode Duivelin Yana Daniels zorgde in de 89ste minuut voor de gelijkmaker. Met een volley bezorgde Priscilla de Vos Nederland in de toegevoegde tijd toch de overwinning.

België : Sofie van Houtven, Davina Philtjens, Heleen Jacques, Lien Mermans, Lorca Vandeputte, Niki de Cock, Cécile de Gernier, Audrey Demoustier, Tessa Wullaert, Aline Zeler, Janice Cayman.

Doelpunten : 23′ Wullaert 1-0, 34′ Bito 1-1, 55′ Martens 1-2, 89′ Daniels 2-2, 91′ De Vos 2-3.