Zaterdag 31 oktober, 2020

De clasico in het volleybal Knack Roeselare - Greenyard Maaseik van zaterdag wordt gespeeld zonder publiek. Om de supporter toch te betrekken bij deze wedstrijd, wordt er in eigen regie een live verslag van de wedstrijd gerealiseerd.

CEV heeft bevestigd dat Knack Roeselare en Modena de twee CL-tornooien in poule D mogen organiseren. Het tornooi in de Tomabel Hal in Roeselare is gepland in de week van 15-16-17 december. Modena wordt gastheer in de week van 8-9-10 februari 2021.

Er komt op maandag 11 januari 2021 geen 53ste editie van de Weversmisdagcross in Otegem. De veldrit, ook wel de herkansing van het Belgisch kampioenschap genoemd omdat die steevast plaats heeft daags na de titelstrijd, zwicht voor het coronavirus en de bijhorende maatregelen. De organisatoren slaan een jaartje over en hopen in 2022 er weer te staan daags na het BK.

Zou er in Brugge iets in het water zitten? Waarschijnlijk niet, maar opvallend is wel dat enkele van Belgiës beste roeiers er wonen. Niels Van Zandweghe is momenteel de bekendste naam. Begin oktober behaalde de 24-jarige roeier nog een bronzen medaille op het EK in de lichte dubbeltwee, samen met Gentenaar Tim Brys.

Christian Vandenabeele

Neen, hij is Andrea Pirlo niet, maar toch: dat de prestaties van Mats Rits veel minder aandacht krijgen dan die van veel van zijn ploegmaats, blijkt almaar meer onterecht. Net als vorige week tegen Zenit Sint-Petersburg, was Rits namelijk ook tegen Lazio Roma een sleutelspeler in het spel van Club Brugge. Een buiging voor de ontwikkeling van het kindsterretje van weleer.

Floris De Tier (28) keek reikhalzend uit naar zijn eerste seizoen bij Alpecin-Fenix en was goed aan het seizoen begonnen. Lang kon hij echter niet van die vorm genieten. Nadat eerst corona roet in het eten gooide, kreeg de Aarselenaar in september met een darmontsteking af te rekenen. Zo zat zijn seizoen er meteen op.

Door corona was er van een echt wegseizoen geen sprake en ook het veldritseizoen komt stilaan in gevaar. Het is dus voor niemand een gemakkelijk jaar, maar KVC Noordzeemeeuw doet er alles aan om zijn renners optimaal te steunen. "Ik verwacht niet dat er nog veel gecrost zal worden en ook volgend voorjaar komt al in gevaar", ziet penningmeester Filip Deschuytter het somber in.

De 15-jarige Robbe Marchand is uitstekend aan het veldritseizoen begonnen. De tweedejaarsnieuweling uit Houthulst viel de voorbije weken nog niet buiten de top 20. Twee keer behaalde hij zelfs een toptiennotering en tussendoor won hij een cross bij de LRC.

Ook voor Nanoi Van Wettere zit het seizoen erop. De 14-jarige aspirante uit Ieper kan met een positief gevoel terugblikken. Ondanks de beperkte kalender kon ze toch een twaalftal wedstrijden rijden. En daarin deed ze het uitstekend. Ze behaalde één overwinning en viel geen enkele keer buiten de top vijf.

Het zit erop voor de 32-jarige Stephen Orbie. Na een carrière van 17 jaar heeft de Poperingenaar beslist om te stoppen met competitief wielrennen. Niet dat hij was uitgekeken op de wielersport, maar de fysieke tegenslagen van de voorbije jaren werden er teveel aan. Fietsen zal hij waarschijnlijk zijn hele leven blijven doen, maar nog eens een koers rijden, dat hoeft voor hem niet meer.