Waregem Damien Marcq heeft dan toch nog een toekomst bij Zulte Waregem

Redactie KW

"Lang geleden dat ik nog een interview heb gegeven", lacht Damien Marcq als hij ons begroet. De aimabele Fransman weet beter dan wie ook dat zijn periode aan de Gaverbeek een stille dood leek te sterven. Tot Francky Dury hem als 'surprise van de chef' in de basis dropte voor de eerste match van de terugronde tegen Mechelen. Sindsdien haalt de verdedigende middenvelder weer een meer dan aanvaardbaar niveau.

Beveren Neef van Emile en Mbo Mpenza voetbalt bij Beveren-Leie

Evenveel furore als zijn nonkels Emile en Mbo heeft Kevin Mpenza nog niet gemaakt, maar hij timmert wel aan de weg naar boven. De spits van Beveren-Leie vertelt openhartig over wat is geweest, wat had kunnen zijn en wat nog moet komen.

Pervijze Moeizame winter voor Pervijzenaar Jelle Vermoote

Het is voorlopig niet het seizoen van Jelle Vermoote. De eerstejaarsbelofte kent een moeilijke aanpassingsperiode en zoekt nog naar het goede gevoel, ook al begon het de laatste weken wel wat beter te lopen. De veldrijder uit Pervijze blijft dan ook hoopvol voor de wedstrijden die er zitten aan te komen. Te beginnen met de Hotondcross in Ronse van morgen.

Passendale Yentl Bekaert verdedigt zijn leidersplaats

Na twee stevige trainingsweken is Yentl Bekaert klaar voor de drukke eindejaarsperiode. Morgen staat hij aan de start van de Hotondcross in Ronse. Meteen een belangrijke afspraak voor de 20-jarige Passendalenaar, want hij verdedigt er zijn leiderspositie in de DVV Verzekeringen Trofee voor beloften.

Desselgem Yente Peirens is bezig aan zijn eerste winter bij de beloften

Eerstejaarsbelofte Yente Peirens (18) blikt met gemengde gevoelens terug op zijn seizoensstart. De renner van Acrog-Pauwels Sauzen-Balen BC staat voor een overgangsjaar, maar blijft hard werken. "Ik werk nu toe naar de kerstperiode en het BK."

Roeselare Dries De Zaeytijd schrijft 75 jaar Dwars door Vlaanderen

In april volgend jaar vindt de 75ste editie van Dwars door Vlaanderen plaats. Om die speciale editie in de kijker te plaatsen, bracht organisatie Wielerclub Waregem Vooruit samen met wielermuseum KOERS een prachtig lees- en kijkboek uit. Een van de schrijvers is Dries De Zaeytijd.

Kuurne Kuurne-Brussel-Kuurne slaat een andere weg in

Dinsdagavond werd Kuurne-Brussel-Kuurne 2020 in de gebouwen van wijnhandel De Clerck in Kortrijk aan sponsors en pers voorgesteld. De voornaamste wijzigingen zijn te vinden in het parcours, dat enkele interessante toevoegingen krijgt. Ook de Cyclo-versie krijgt enkele extra's die het wat aangenamer moeten maken voor de deelnemers.

Roeselare Yaro Vancoillie pikt crossen mee

De voorbije maanden was eerstejaarsnieuweling Yaro Vancoillie al een paar keer terug te vinden in de uitslagen van enkele crossen. De 14-jarige Moorsledenaar heeft echter geen ambitie in het veld. "Zulke crossen zijn een leuke bezigheid om niet stil te liggen in de winter", aldus het lid van CT Luc Wallays-JRR.

Torhout Ex-crosser Eric Desruelle: laatkomers gaan langduriger mee

Eric Desruelle is er intussen 78, maar de gewezen crosser is nog lang niet vergeten. De Torhoutenaar, die na zijn carrière in het veld een bloeiende fietsenzaak in Lichtervelde uitbouwde, werd als laatbloeier onder meer twee keer vice-Belgisch kampioen veldrijden.

Waregem Jens Debusschere: "Sinds die val in Gent-Wevelgem is niets meer hetzelfde"

Tom Vandenbussche

Een erelijst kan mooi zijn: Belgisch kampioen in 2014, IJzeren Briek in 2015, Dwars door Vlaanderen in 2016... De toekomst lachte Jens Debusschere (30) toe, maar anno 2019 ziet de realiteit er toch ietwat anders uit. Na een rampzalig jaar bij Katusha waren onze juryleden voor de IJzeren Briek dan ook snoeihard in hun kritiek. Debusschere onderging, maar praat nu toch. "Ik had meer verdediging verwacht van zij die heel goed weten wat ik ervoor gedaan heb."

Oostende "Ik hoop dat KVO me deze winter laat vertrekken"

In zes seizoenen Oostende 21 goals en 47 assists: het verklaart de populariteit van 'Eviva Fernando', zoals de KVO-fans Fernando Canesin (27) zo graag noemen. Met één schamel doelpuntje en nul assists is de oogst in zijn zevende jaar echter heel mager. Gevolg: lang niet iedereen is nog zo positief over de Braziliaan, vooral zijn duur contract is een doorn in het oog. Dat loopt volgend jaar ten einde en dus zal hij na dit seizoen vertrekken. Of is hij deze winter al weg? "Ik hoop dat KVO me nu al laat vertrekken." Tijd voor een (vervroegd) afscheidsinterview.