Dinsdag 26 mei, 2020

Sporten en dus ook zwemmen in openlucht mag weer, zij het onder strikte voorwaarden en in een groep van maximaal twintig personen.

Stoffel Vandoorne (Mercedes) is zaterdag nog maar eens tweede geworden in de Formule E Race at Home Challenge. In de vijfde manche van het seizoen moest hij op het virtuele Tempelhof-stratencircuit van Berlijn de Brit Oliver Rowland (Nissan-E DAMS) 296 duizendsten voor laten gaan.

De aikidoclub die in normale omstandigheden iedere zaterdagnamiddag een vaste afspraak heeft in de judozaal van het sportcentrum Ter Borcht, kon zaterdagnamiddag terug van start.

"Van onze koers die we in mei organiseren (de Omloop der Drie Provincies, een nationale interclub voor juniores, red.), wisten we dat ze afgelast zou zijn, maar voor onze junioreskoers op zondag 13 september hebben we er goeie moed in", zegt Kristof Balcaen van Wielerclub Demeyer Hand in Hand Outrijve.

Langemark is een wielergemeente bij uitstek. Ook dit jaar was het de bedoeling om tal van koersen te organiseren, maar daar stak het coronavirus een serieus stokje voor. Toch hoopt KWC De Verenigde Sportvrienden Langemark dat ze hun laatste wedstrijden van 2020, voorzien voor augustus en september, toch nog kunnen laten plaatsvinden.