Vrijdag 7 augustus, 2020

De Disciplinaire Raad van de Belgische voetbalbond - de voormalige Geschillencommissie Hoger Beroep - heeft een boete van 2.500 euro opgelegd aan KV Kortrijk, omdat supporters vorig seizoen tegen Antwerp pyromateriaal afstaken. De Kerels gaven verstek tijdens de zitting van 3 juli, maar bekwamen alsnog een strafvermindering van 1.000 euro.

Abdullah Dubad, het 18-jarige Somalische toptalent uit Anzegem, verblijft momenteel in Halle bij Isaac Kimeli, Belgiës beste loper op de 1.500 en 5.000 meter. Beiden worden getraind door Tim Moriau, de ex-coach van Bashir Abdi.

"Ze moesten hem in de gevangenis smijten." Het was de eerste reactie van teambaas van Deceuninck-Quick Step Patrick Lefevere na de afschuwelijke valpartij van Fabio Jakobsen in de sprint na een actie van Dylan Groenewegen. Daags na de val neemt de West-Vlaamse teambaas zijn woorden niet terug. "Ik ben nog altijd heel kwaad en blijf achter die twitterberichten staan. Dit was een heel vuile actie van Groenewegen. Zoiets doe je niet. We hebben al klacht ingediend bij de UCI en zullen dat ook nog doen bij de politie in Polen. Dit laten we niet zomaar voorbijgaan."

Ook bij de Kuurnse tennisclub Leiemeers zorgde de eerste golf van de coronacrisis voor een volledige lockdown. Het bestuur en enkele meer actieve leden bleven echter niet bij de pakken zitten en zorgden ervoor dat alle terreinen perfect speelklaar werden gemaakt. Het aantal actieve leden steeg inmiddels met meer dan honderd.

Ondanks alle coronaperikelen blijft KRC Harelbeke niet bij de pakken zitten. "Niet meer werken, is geen optie", zegt Bruno Derveaux, trainer van de eerste fanion. "Al is het niet gemakkelijk", vult fysiotrainer Nick Bonte aan. "We zorgen wel voor gevarieerde trainingen."

Zoals voor velen kwam er ook voor elite zonder contract Alexander Maes in deze bijzondere tijden niet veel koers aan te pas. In de weinige koersen die hij intussen al reed, bleef hij dan nog niet gespaard van pech. Mooie uitslagen waren voor hem voorlopig nog niet aan de orde.

De 20-jarige verdediger komt over van AS Roma en speelde afgelopen seizoen 16 wedstrijden in de Italiaanse hoofdstad. De Fransman maakte deel uit van de A-kern en speelde zijn wedstrijden voor de U19. Hij versterkt vanaf dit seizoen de achterlinie van coach Francky Dury.

KV Kortrijk heeft zich versterkt met de 18-jarige aanvaller Luqman Hakim. Dat hebben de West-Vlamingen donderdag gemeld. De Maleisiër ondertekent bij KVK een contract voor vijf seizoenen.

Yves Lampaert heeft een sleutelbeenbreuk overgehouden aan zijn zware valpartij in Milaan-Turijn. Dat meldt zijn team Deceuninck - Quick-Step.