REACTIES: “We bleven voorzichtig realistisch”

Kristof Arys scoorde nog maar eens een belangrijk doelpunt. Zijn 24ste dit seizoen voor Knokke en zijn 127ste doelpunt in vijf jaar in eerste provinciale.

© VDB

“Die goal is schitterend meegenomen, maar een gelijkspel was voor mij ook al goed”, aldus Arys. “Ik ben echt tevreden dat het voorbij is. We hadden wel het thuisvoordeel, maar op een laatste speeldag kan nog van alles gebeuren. Niet dat we getwijfeld hebben. Voordeel was ons groot terrein. Maar we bleven voorzichtig realistisch. En dat heb je ook tijdens onze wedstrijd gezien. Ze konden hoogstens aanspraak maken op een punt en ook voor ons waren er voldoende kansen om één goal meer te scoren. We zijn de terechte kampioen. Of we klaar zijn voor vierde klasse is iets anders. Het bestuur is al een tijdje bezig met zijn huiswerk bij een eventuele promotie. Er zijn uiteraard jongens die weggaan en ik denk dat er een aantal vervangers gewacht hebben tot dat de promotie zeker was. Het is nu zo. Maar het bestuur weet waar het aan toe is, daar twijfel ik niet aan”, aldus Arys, die met Knokke zijn zesde promotie kan vieren.

Uit het bezoekende kamp van De Ruiter kwam nog een reactie van Tom Claerbout: “We waren naar hier gekomen om uiteraard die drie punten te pakken. Helaas is dat niet gelukt. Het eerste half uur was voor ons. Toen kwam Knokke wat beter in de match en hebben ze enkele kansen afgedwongen. Die 1-0 was voor ons een beetje een morele domper. Daarna en vooral de tweede helft hebben we nog wat geprobeerd om hen onder druk te zetten. Twee of drie keer zaten we er dichtbij, maar hebben we echter niet kunnen scoren. Het is op details dat het in dit soort wedstrijden aankomt.”

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.