REACTIES

© Foto Bart
Redactie KW

De topper in tweede provinciale B was ongetwijfeld SK Geluwe – VK Avelgem: de leider tegen de achtervolger.

Avelgem met een wedstrijd minder gespeeld, volgde op vijf punten. Bij winst kon de fusieploeg naderen tot op twee punten. Als het zijn achterstallige wedstrijd wint tegen Dosko Kanegem, kon Avelgem zelfs de leiding nemen. “Nog niet zolang geleden was er van Avelgem helemaal geen sprake”, zegt trainer Pascal De Vreese. “Op de bijeenkomst van de tweedeprovincialers hield iedereen het bij Geluwe en Lowingen. Ik heb toch binnenpretjes dat we de pronostiekers bij de neus nemen. Met ons zal wel nog degelijk rekening moeten gehouden worden.”

REACTIES

De bank van SK Geluwe
© Bart

De wedstrijd begon in zevende versnelling. Na drie minuten stond de eindscore reeds op het bord. Daarna viel de wedstrijd wat stil, moesten de doelmannen nog nauwelijks de handen uit de mouwen steken. “Niet onlogisch”, beweerde thuistrainer Patrick Van Hoof. “Ik sta niet vlug aan de klaagmuur, maar vandaag moest ik vijf sterkhouders missen. De jongens die in de plaats kwamen, hebben het voorbeeldig gedaan, toonden veel inzet en wilskracht. Of ik mij kan verzoenen met dit punt? We doen zeker geen slechte zaak, blijven de leiding aanvoeren. Ondertussen hebben we alle concurrenten gehad en krijgen op papier een gemakkelijker programma. Maar precies daar schuilt het grote gevaar. Ploegen die strijden om het behoud zijn moeilijk te bekampen. Anderzijds, we hebben nog altijd ons lot in eigen handen.”

Ook in het bezoekende kamp kon men best leven met dit gelijkspel. “We blijven de kopploegen in het vizier houden”, lachte Pascal. “Of we dan ambities koesteren voor eerste provinciale? Ze zullen het ons geen twee keer moeten vragen. Avelgem heeft een uitstekende jeugdwerking. Voor de vele jongeren zou het goed zijn moest de eerste ploeg in de hoogste provinciale reeks acteren.”

“Dat de tweede helft een maat voor niets werd”, herhaalde Pascal Devreese, “is voor mijn geen verrassing. Geen van beide ploegen wou dit duel verliezen. Het is dan normaal dat je naarmate de minuten wegtikken, speelt op veiligheid.”

(AV – foto’s Bart)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.