Reactie Wim Vansevenant op onderzoek naar superdoping: ,,Een bom op mijn hoofd”

Redactie KW

(UPDATE VIDEO) ,,Dit was een bom op mijn hoofd”, zegt Wim Vansevenant in een eerste reactie op de berichten over een onderzoek naar superdoping die hij zou besteld hebben.

De oud-wielrenner werd dinsdag door de federale politie van Brugge ondervraagd. Volgens het parket van Ieper heeft hij bekend dat hij het product in Australië heeft aangekocht en dat het product bestemd was voor ‘”eigen persoonlijk gebruik’.

Wim Vansevenant: ,,Het product is bestemd om mijn persoonlijke conditie te verbeteren. Niet voor mijn dieren op mijn boerderij en ook niet voor de wielerwereld. Het is trouwens al de tweede keer dat ik dat product via het internet heb besteld. De eerste keer heeft dat helemaal geen probleem veroorzaakt. Ik dacht trouwens dat het om aminozuren ging. Het parket beweert nu dat het om doping gaat, maar daar weet ik niets van. Ik heb gehoord dat ze zelfs de ampullen nog niet hebben onderzocht. Hoe kunnen ze dat dan zo zeker weten? Hoe dan ook heb ik het product niet gekocht in de hoedanigheid van doping.”, zegt de ex-prof.

De federale politie van Brugge onderzoekt de zaak verder. Zo wordt er ondermeer nagegaan of er nog andere mensen bij betrokken zijn. Ook de samenstelling en de aard van het product worden nog onderzocht. Uit het eerste onderzoek bleek dat het om een hormonoaal product gaat, dat in Australië is aangemaakt en dat bestemd is voor toepassing bij dieren in de veehouderij.

Reactie Wim Vansevenant op onderzoek naar superdoping: ,,Een bom op mijn hoofd

Bekijk hier de reportage

(PC/JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen en in het nieuws op Focus-WTV.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.