Raymond Mommens wordt hoofdscout bij Club Brugge

Ex-international Raymond Mommens wordt hoofd van de nieuwe, uitgebouwde scoutingscel bij Club Brugge. Mommens (52) vervulde diezelfde rol tot voor kort bij KV Kortrijk. Daarvoor was hij ook al vele jaren hoofdscout bij Sporting Charleroi en werkte hij enkele maanden voor Anderlecht.

Als talentscout bouwde Raymond Mommens de voorbije jaren een uitgebreid nationaal en internationaal netwerk uit. Hij was ondermeer de man die François Sterchele lanceerde bij Sporting Charleroi.

Rode duivel

Met 614 wedstrijden is Mommens nog altijd de absolute recordhouder van het aantal gespeelde wedstrijden in eerste klasse. Hij voetbalde tijdens zijn carrière slechts voor twee clubs (Lokeren en Charleroi) en maakte deel uit van de Rode Duivels tijdens de meest succesvolle periode van de nationale ploeg. Mommens stond in de basis tijdens de verloren EK finale tegen Duitsland (Italië 1980) en maakte ook het WK van ’82 (Spanje) en ’86 (Mexico) mee.

De Lebbekenaar zal bij Club Brugge, binnen de sportieve cel onder leiding van Henk Mariman en Sven Vermant, een professioneel team van ervaren scouts leiden.

(BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.