Ypres Rally verhuist naar begin juli

© BELGA
Jeroen D'Hulster Medewerker KW

De volgende editie van de Ypres Rally staat voorlopig geprogrammeerd in het weekend van 1 tot 3 juli. De wedstrijd is nog altijd in de running voor een plekje op de EK-kalender.

De Ypres Rally telde dit jaar voor het eerst mee voor het wereldkampioenschap, maar het was al langer geweten dat dit in 2022 niet het geval zou zijn. Het doel is om volgend jaar wel weer op de EK-kalender te verschijnen. Organisator Superstage is hiervoor nog altijd in onderhandeling met de promotor.

Belgisch kampioenschap

De wedstrijd lijkt in elk geval opnieuw naar het begin van de zomer te verhuizen. Omdat het vertrouwde laatste weekend van juni al ingepalmd is door de WK-rally van Kenia, wijkt men nu uit naar het eerste weekend van juli. De datum is wel nog altijd onder voorbehoud.

In het Belgisch kampioenschap zou de Ypres Rally dan als zesde van tien manches aan de beurt zijn. De ontwerpkalender van het BK bevat verder ook nog de Tieltse TAC Rally (9 april 2022) en de Roeselaarse Omloop van Vlaanderen (2-3 september 2022) als West-Vlaamse wedstrijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier