Ypres Rally in augustus 2021 op de WRC-kalender

De FIA World Rally Championship (WRC) komt in 2021 naar België. Ieper staat in augustus gepland als manche van het kampioenschap. In oktober werd de WK-manche nog afgelast en zo zal er voor het eerst een WK-manche in ons land verreden worden.

© MG
© MG

Normaal zou de Ypres Rally in november vorig jaar voor het eerst deel uitmaken van de World Rally Championship, maar toen liet de gezondheidssituatie dat niet toe.

Half augustus

“We bleven in nauw contact met de FIA en WRC Promoter”, zegt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. “Onze medewerkers bewezen dat ze snel konden schakelen om een WRC-manche op korte termijn te organiseren. En nu is er dus witte rook: midden augustus zal er voor het eerst in België een WRC-manche plaatsvinden. We willen de ingeslagen weg van vorig jaar verderzetten. Toen waren er maar liefst 140 teams ingeschreven.”

Normaal is de Renties Ypres Rally eind juni, nu zal het half augustus zijn. “We zullen de manche van het Verenigd Koninkrijk vervangen. We moesten ook rekening houden met de beschikbaarheid van de Grote Markt en de mogelijkheden op het circuit van Spa-Francorchamps, waar eind augustus de Formule 1-manche doorgaat. Daarom lijkt half augustus ideaal”, aldus Penasse.

Dit zal een serieuze boost geven voor het toerisme en horeca in de streek, meent Jan Huyghe, directeur van Club Superstage. “Nu de vaccinaties van start zijn gegaan, hopen we tegen de zomer onze vrijheid herwonnen te hebben. Het kan voor een unieke atmosfeer zorgen op de Grote Markt en langs het parcours.”

(API)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.