Winkelnaar Martijn Wydaeghe nieuwe copiloot van Thierry Neuville

Martijn Wydaeghe (28).© GF
Martijn Wydaeghe (28).© GF
Redactie KW

Martijn Wydaeghe begint het nieuwe WK rally als copiloot van Hyundai-rijder Thierry Neuville. De Winkelnaar neemt na tien jaar het zitje van Nicolas Gilsoul in.

Verrassend nieuws vrijdag in de rallywereld: na een samenwerking van meer dan tien jaar houdt het op tussen Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul. Volgens Neuville kon hij geen overeenkomst met zijn navigator vinden voor komend seizoen. Extra opvallend is dat de samenwerking nauwelijks een week voor de start van het nieuwe seizoen wordt stopgezet.

Ervaren corijder

Neuville maakte meteen ook de naam van zijn voorlopige vervanger bekend: Martijn Wydaeghe (28), afkomstig uit Sint-Eloois-Winkel maar momenteel woonachtig in Oudenaarde. Wydaeghe is al een aantal jaar aan de slag als professioneel corijder. Sinds 2018 vormt hij een duo met Waals-Brabander Guillaume de Mévius, waardoor hij erg vertrouwd is met het lezen van nota’s in het Frans. Met de Mévius reed hij de voorbije seizoenen al enkele rally’s in WRC2. Zijn palmares telt in totaal 18 WK-rally’s. Hij maakte in 2013 zijn WK-debuut naast Philip Cracco en reed ook even samen met de Nederlander Mats van den Brand. Wydaeghe is geen onbekende voor de troepen van Hyundai. Hij was er al enkele jaren geleden al in dienst als copiloot van de Koreaan Chewon Lim met een interimopdracht naast Kevin Abbring. Met WK-rijder Craig Breen reed hij eind 2019 de Monza Masters, zijn enige wedstrijdervaring in een WRC-wagen tot dusver. Daarnaast deed hij ook heel wat ervaring op naast Freddy Loix tijdens testsessies. Alain Penasse, teammanager bij Hyundai, is trouwens de manager van Wydaeghe.

Zware uitdaging

Neuville en Wydaeghe staan voor een zware uitdaging. Volgend weekend al rijden ze hun eerste wedstrijd samen in het WK: de immer moeilijke Rally van Monte Carlo, die Neuville vorig jaar won. Afhankelijk van het verloop van die wedstrijd zal worden beslist over de verdere samenwerking voor de rest van het seizoen. Als alles goed gaat, zien we het duo ook in België in actie: in augustus doet het WK voor het eerst de Renties Ypres Rally aan. (JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier