West-Vlaming Anton Dupan wint Ypres Historic Regularity aan zijde van Guino Kenis

Redactie KW

De openingsavond van de derde editie van de Ypres Historic Regularity werd verreden in kletsnatte omstandigheden. In combinatie met het erg hoge ritme, met een closed road stage in Boezinge en 8 regelmatigheidsritten in de regio Kust-Diksmuide, en de donkere nacht, was het een verraderlijke openingsetappe op vrijdag.

Enkele tenoren lieten zich verrassen, wat resulteerde in een verrassende leidersplaats voor Eddy Snaet (Staden) en Filip Deplancke (Kortrijk)in hun Porsche 911.

De tweede dag begon in winterse omstandigheden, met een laagje sneeuw op enkele RT’s en andere RT’s, vooral in de buurt van Ath, zorgden voor enorme waterplassen en bijhorende modder. Omstandigheden die de rijders voor de rest van de dag parten speelde.

Enkele foutjes

Leider Snaet maakte enkele foutjes en moest de leiding uit handen geven. Maar ook een deel van de toppers lieten hier en daar wat liggen. Wat opviel in de aanvangsfase zaterdag was de opmars van Guino Kenis en Anton Dupan(Roeselare), na een mindere start op vrijdag.

Met hun BMW 325 reden ze voortdurend in de top-drie en legden zo behoorlijke druk op de leiders. Er bleven de hele dag zeker een achttal teams in de running voor de overwinning,. Het was echt afwachten wie er een foutje zou maken.

Het duo Kenis-Dupan bleef de goede lijn doortrekken en éénmaal het gesloten wagenpark in Ieper terug bereikt, bleek dat zij zich de winnaars mochten noemen van deze Ypres Historic Rally. Het Waalse duo Eric Piraux-Catherine Monard(Renault 11 turbo) werden tweede. Eén van de grote favorieten, de Fransman Christophe Baillet, onder andere meervoudig winnaar in Corsika en recent primus in Portugal, werd met zijn Porsche 911 afgevlagd als derde.

Geen rit op zondag

Normaliter was morgen de derde en laatste dag voorzien, maar door de huidige pandemie en in nauw overleg met de Belgische en Franse overheid, werd deze week beslist om er een “light” versie van te maken. Zodoende werd de laatste wedstrijddag, met een geplande lus op Frans grondgebied, geschrapt. Alle deelnemers kregen een voucher van 250 euro als compensatie op de volgende inschrijving.

(DT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.