https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Wervikaan Ward Hanssens en Belgian Rally Academy zetten rallytalenten op het goede spoor

Onder meer Stéphane Prévot (Hoei), Ward Hanssens (Wervik), Vincent Verschueren (Zingem) en Frédérique Jonckheere (Eke) zetten hun schouders onder het nieuwe Belgian Rally Academy.
Redactie KW

Donderdagavond had op het voormalige Mandes circuit in Ingelmunster de voorstelling plaats van de Belgian Rally Academy. De bedoeling is om nieuwe rallytalenten te coachen zodat ze sneller de weg naar de top kunnen vinden. Eén van de initiatiefnemers is de Wervikse copiloot Ward Hanssens die zijn sporen verdiende aan de zijde van onder andere Brecht Hoorne, Gunther Monnens, Joachim Wagemans en nu Jonas Dewilde.

“Ik ken Frédérique Jonckheere al een drietal jaar en toen hij interesse had om iets te proberen in de rallysport merkte hij dat er eigenlijk geen ‘cursus’ voor beginners bestond. Zo is het idee gegroeid om iets op poten te zetten dat de beginnende piloten wegwijs maakt in de rallysport”, schetst Ward Hanssens.

“Na heel wat brainstormen, zijn we erin geslaagd om een pakket aan te bieden voor zowel piloot als copiloot en dit dank zij de medewerking van kleppers als Freddy Loix, Vincent Verschueren en Stéphane Prévot om er maar enkele te noemen. Zelf neem ik alle praktische dingen voor mijn rekening. Ik moet ervoor zorgen dat alles klaar staat als de cursus begint.”

Praktijkoefeningen

“Wij bieden een cursus aan die voor de piloten zes dagen duurt en voor de copiloten drie dagen. In die zes dagen krijgen de piloten twee dagen theorie gevolgd door vier dagen praktijk. Die praktijkoefeningen bestaan uit algemene car control zowel voor voorwiel als achterwiel aangedreven wagens maar ook integraal aangedreven wagens”, legt de Wervikaan uit.

“We oefenen ook op het gebruik van de handrem, het zoeken naar de ideale lijn en de laatste dag bestaat uit een rallytest waarbij we met een Renault Clio op het parkoers gaan.”

We willen dat onze jonge piloten in België ook de kans krijgen om snel op een hoog niveau te kunnen acteren

“Het is een feit dat het niveau van stuurmanskunst voortdurend stijgt en we willen dat onze jonge piloten in België ook de kans krijgen om snel op een hoog niveau te kunnen acteren. Als je als beginnende piloot alles zelf moet uitzoeken dan verlies je niet alleen heel wat tijd maar ook heel wat geld vooraleer je competitief bent.”

Vanaf eind augustus

De doelgroep van de Belgian Rally Academy bestaat uit beginnende piloten van alle leeftijden. “Wij zorgen ervoor dat ze direct in de rallysport kunnen starten op een goed niveau. Om zeker te zijn dat we voldoende tijd en energie kunnen steken in onze deelnemers hebben we beslist om met een groep van acht personen te werken.”

“Indien er voldoende interesse is, kunnen we gemakkelijk een tweede groep opstarten. De bedoeling is dat de cursus voor piloten van start gaat eind augustus en de cursus voor copiloten eind november.” (FM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten