Stoffel Vandoorne zet achttiende tijd neer in kwalificaties

©BENOIT DOPPAGNE Belga
©BENOIT DOPPAGNE Belga
Redactie KW

Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) heeft zondag op het Circuit Ricardo Tormo de achttiende tijd neergezet in de kwalificaties voor ePrix van het Spaanse Valencia, dat is de zesde manche van het seizoen in het Formule E-kampioenschap.

Onze landgenoot werkte zijn snelste ronde af in 1:34.416 en hield daarmee zijn Nederlandse ploegmakker Nyck de Vries met drie duizendsten van een seconde achter zich. Vandoorne was 2.561 trager dan de Brit Jake Dennis, die in zijn BMW van Andretti Motorsport voor de eerste keer de poleposition veroverde. Beide Mercedes-piloten waren in het nadeel, want als top twee in het tussenstand van het kampioenschap moesten ze als eersten de nog natte baan op.

Zaterdag finishte Vandoorne na een knappe inhaalrace als derde in Valencia, in de eerste ePrix van het weekend. Vandoorne had toen in de kwalificaties de snelste tijd gereden, maar werd bestraft omdat het bandennummer op de Mercedes van Vandoorne niet overeenkwam met het nummer op de technische fiche. In plaats van op de pole, moest hij helemaal achteraan starten.

In de WK-stand is Vandoorne tweede, op negen punten van zijn teamgenoot De Vries. De Brit Sam Bird is op twaalf punten derde.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten