Ruiseledenaren Vincent Verstraete en Johan Depredomme in WRC Ypres Rally

Piloten en copiloten Christophe Dewickere, Vincent Verstraete, Johan Depredomme en Eddy van De Vivere. © gf
Redactie KW

Rallyfans en -rijders zakken dit weekend opnieuw af naar Ieper voor de WRC Ypres Rally. Op de deelnemerslijst van deze editie staan ook twee Ruiseledenaren: Vincent Verstraete en Johan Depredomme. “Het is mijn vijfde deelname in Ieper”, aldus Vincent.

Johan Depredomme is een 53-jarige slotenmaker en vormt in de Ypres Rally een team met de 45-jarige Eddy van De Vivere, een prototype engineer uit Aalter.

WRC Rallyteam Amigos Bomberos

“We starten met nummer 93”, vertelt Johan. “Normaal gezien zouden we voor het eerst deelnemen in 2020, maar ja. Corona annuleerde die primeur. En vorig jaar was de tijd voor budget te kort. We zijn allebei brandweerman en zo ontstond team WRC Rallyteam Amigos Bomberos.”

“Ter voorbereiding gingen we vaak lopen en mountainbiken. En twee maanden geen alcohol! Voor de vergunning legden we examens en praktische proeven af. We willen progressie maken en over het podium rijden. Ons palmares tot nu: drie keer de TAC en tweemaal Staden.”

Graag heelhuids

Vincent Verstraete is de 45-jarige verzekeringsmakelaar uit Ruiselede en zijn maatje en copiloot Christophe Dewickere is zelfstandig mosdokter en glazenwasser.

“Ons startnummer is 83”, zegt Vincent. “Het is onze tweede deelname. Vorig jaar was het WRC in België en die kans grepen we. Emotioneel zeer zwaar, door de hitte en de verplaatsing om 5.30 uur naar Spa-Francorchamps met de rallywagen.”

“Als test voor deze manche namen we zopas deel aan de Rally van Staden. Om een prima set-up te vinden, na drie maanden inactiviteit. Tegen enkele jonge wolven in het WRC zijn we kansloos. Idem voor Patrick Snijers, de man met bergen ervaring en talent. Graag heelhuids over het podium rijden zondag, dat is onze ultieme droom. Het is mijn 138ste rally en mijn vijfde deelname in Ieper.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.