Podiumplek voor Neuville en Wydaeghe in Rally van Monte Carlo

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Martijn Wydaeghe heeft een uitstekend debuut als copiloot van Thierry Neuville achter de rug. De Winkelnaar finishte als derde in de prestigieuze Rally van Monte Carlo, de opener van het WK-seizoen.

Het was afgelopen week hét gesprekonderwerp in het WRC-wereldje: de breuk tussen Thierry Neuville en corijder Nicolas Gilsoul na een samenwerking van meer dan tien jaar. Martijn Wydaeghe , goed thuis bij Hyundai na samenwerkingen met onder andere Abbring en Breen, werd in allerijl opgeroepen om Gilsoul te vervangen. Onder andere door de korte voorbereidingstijd wachtte het duo een moeilijk weekend.

Het werd effectief een wedstrijd met ups en downs. Een verkeerde bandenkeuze, een spin en een Hyundai die nog niet het niveau van de Toyota’s lijkt te halen verhinderden Neuville en Wydaeghe om mee te doen voor de overwinning. Maar uiteraard speelde ook de nieuwe samenwerking mee. Neuville miste af en toe vertrouwen, maar benadrukte wel geregeld het goede werk en de evolutie van zijn corijder. Het nieuwbakken duo reed twee besttijden en pakte uiteindelijk een mooie podiumplaats, achter de Toyota’s van Sébastien Ogier en Elfyn Evans.

“Ik ben blij om hier aan de finish te staan”, verklaarde Neuville aan het eind van de Powerstage, waar hij nog twee kostbare punten pakte. “We wisten dat het een echte uitdaging ging worden en ik wist ook niet wat te verwachten. Martijn heeft het er echt goed vanaf gebracht voor zijn eerste keer in een WRC. En we scoorden goede punten voor het team, ook al was dit niet het beste weekend voor Hyundai.”

West-Vlaamse debutanten aan de finish

Naast Wydaeghe stonden nog een pak landgenoten aan de start van de WK-opener, waaronder nog twee West-Vlaamse duo’s. Menenaar Davy Vanneste en Reningenaar Kris D’alleine debuteerden in het WK met hun vertrouwde Citroën C3 R5. Ondanks een dubbele lekke band op zaterdag reden ze naar een knappe 23ste plaats algemeen en een zesde plaats in WRC3.

Ook Benoit Verlinde en Jochen Claerhout haalden zonder veel problemen het einde. De jonge Ardooienaar debuteerde er met een nieuwe Renault Clio Rally5 met oog op de nieuwe Belgische versie van de Clio Trophy. Hij finishte als 41ste en tweede in klasse RC5 op een dikke minuut van PTR-teamgenoot Timothy Van Parijs (Renault Clio Rally5).

(JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier