Peter en Jurgen zetten motorsport op de kaart met DS Rally Team Lauwe

© CL
Christophe Lefebvre

Aan een rotvaart over modderige wegels rijden, bochten nemen met gierende banden en dit alles in de hoop een beker mee naar huis te kunnen nemen. Peter Desmedt (52) en Jurgen Stevelinck (42) proberen ook dit jaar met DS Rally Team Lauwe op de kaart van de motorsport te zetten.

Bouwjaar 97, 160 paarden onder de motorkap en een gewicht vergelijkbaar met die van een stevige bromfiets. De Peugeot 106 waarmee Peter en Jurgen dit jaar aan de start van verschillende wedstrijden zullen verschijnen kan terecht als een bom op wielen worden beschreven.

Zelf investeren

“Vorige jaren reden we altijd met een wagen die we bij een gespecialiseerde firma huurden maar die prijzen bleven maar stijgen. We besloten dan ook zelf te gaan investeren in deze wagen, met een resultaat waar we trots op zijn.”

Het duo, beiden stevig verankerd in het sociale leven van Lauwe, is allesbehalve groen achter de oren wanneer er over de rallysport wordt gesproken. Peter kon zich in het verleden al 3 keer tot VAS Kampioen knokken en ook Jurgen verslond reeds ontelbare kilometers aan waanzinnige snelheden.

Acht wedstrijden

“Dit jaar nemen we deel aan 8 wedstrijden, allen in de categorie 2C”, gaan ze verder. “Het eerste event waar we aan de startlijn verschijnen is trouwens de 6 uren van Kortrijk, komend weekend. Zonder schroom kunnen we zeggen dat een top-5 plaats een mogelijkheid moet zijn.Daarnaast willen we ook kijken of we dit seizoen in Frankrijk kunnen deelnemen aan offroad competities. Waar het op normale wegen vaak al een uitdaging is, gaan we daar nog een stapje verder waarbij het technisch een regelrechte uitdaging wordt.”

Hoewel de Lauwenaars kilometer na kilometer het beste van zichzelf geven, proberen ze vooral heel wat plezier te beleven. “Het vorige seizoen was een regelrechte ramp”, sluiten ze af.

“Corona nekte de autosport volledig en zowat alles werd geannuleerd. We racen natuurlijk om te winnen maar hunkeren vooral naar de kick, de uitdaging van het rijden met onze wagen. Er heerst binnen het team een familiale, vriendschappelijke sfeer. Ook onze sponsors, die zelf allemaal barre tijden achter de rug hebben, bleven ons trouw net vanwege de gemoedelijke manier van werken.”

(CL)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.