Monteberg Rally deelt parcours met Ypres Historic Rally op 27 juni

© GF
© GF
Xavier Coppens

De Monteberg Rally in Poperinge wordt verplaatst naar zondag 27 juni. Op die dag staat ook de Ypres Historic Rally op het programma. “Wij zullen het parcours delen”, klinkt het bij Club Superstage.

De Monteberg Rally stond gepland op zondag 2 mei. “Vorig jaar was de Station Le Seau Monteberg Rally eind augustus de eerste rally die coronaveilig werd georganiseerd. We bezwezen dat het mogelijk was om een rally in veilige omstandigheden te organiseren”, vertelt Jan Huyghe namens Club Superstage.

“Ondertussen is ons land begonnen met de vaccinaties. Door de wedstrijd van 2 mei te verschuiven naar eind juni, is er bijna twee maanden extra tijd voor vaccinaties.”

Dat ook de Bernard Degroote Ypres Historic Rally in Ieper op 27 juni gepland staat, vormt voor Club Superstage geen probleem. “Wij zullen het parcours delen met de Historic Rally die in Ieper start. Zo blijft het laatste weekend van juni ook in 2021 volop in het teken van rallysport”, vervolgt Jan Huyghe.

Drie klassementsproeven

Na de geslaagde editie van vorige editie, blijft Poperinge de uitvalsbasis van de Monteberg Rally. De drie verschillende en deels vernieuwde klassementsproeven Dikkebus, Monteberg en Busseboom staan opnieuw op het programma.

Daarmee is de Monteberg Rally een ideale voorbereidingswedstrijd voor teams die zich willen voorbereiden op de grote afspraak van het seizoen, de Renties Ypres Rally Belgium van 12 tot 15 augustus, die voor de eerste keer zal meetellen voor het FIA World Rally Championship.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.