Monnens en Ozeel winnen Hemicuda Rally

Winnaar Gunther Monnens. © David Mares

Gunther Monnens (Porsche 991 GT3) en Thijs Ozeel hebben de Hemicuda Rally in Koekelare gewonnen. Het Limburgs/West-Vlaamse duo klopte Steve Bécaert (Ford Fiesta R5) en Bjorn Syx (BMW M3)

Vooraf werd Bernd Casier (Ford Fiesta R5) als topfavoriet aangeduid, maar de Bellegemnaar werd na een foutje op de openingsproef meteen op achtervolgen aangewezen. Zijn jacht op de leidersplaats van een sterk gestarte Gunther Monnens (Porsche 991 GT3) eindigde op de vijfde proef in een gracht. Ook Steve Bécaert (Ford Fiesta R5) slaagde er niet meer in om Monnens te bedreigen. De Porsche-rijder uit het Limburgse Bocholt klopte Bécaert uiteindelijk met 25”.

“Vanmorgen hadden we dit zeker niet gedacht. Het parcours was erg glad en de concurrentie groot. De proeven waren technisch en bumpy en dat heb ik wel graag. Met een goede navigator erbij kun je dan voluit gaan”, vertelde Monnens, die zijn Roeselaarse copiloot Thijs Ozeel een eerste algemene zege bezorgde. “Het heeft lang geduurd, maar het is er eindelijk van gekomen”, zei Ozeel. “De weersomstandigheden zagen er aanvankelijk niet goed uit deze week, maar uiteindelijk is alles in zijn plooi gevallen. Gunther reed vorige week nog de Sezoensrally en daardoor zitten we vanmorgen meteen in het juiste ritme.”

Poperingenaar Steve Bécaert moest nog maar eens vrede nemen met de tweede plek. “Ik was eigenlijk liever derde geweest, want ik denk dat ik al zo’n vijftien tweede plaatsen heb intussen”, zei de Fiesta-piloot. “Dat de Porsches sneller gingen zijn dan ons hadden we vooraf voorspeld. Ik ben wel tevreden met de tijden, want we konden gelijke tred houden met Bernd Casier.”

Syx knap derde

Bjorn Syx pakte met zijn BMW M3 een knappe derde plek. “Het was eindelijk eens een probleemloze wedstrijd”, zei de Dikkebusnaar, die zijn tegenstanders bij de Historics meteen op ruime achterstand zette. “Ik had niet verwacht dat het meteen zo goed zou gaan. We hadden meteen een goed tempo vast en zijn dat blijven vasthouden.” De BMW-rijder hield nipt de Ford Fiesta R5’s van Bert Coene en Jeoffrey Lerminez achter zich.

Philip Barbier (Mitsubishi Lancer Evo X) won het duel van Kurt Boone (Mitsubishi Lancer Evo X), leider in het VAS-kampioenschap, met zes seconden. Pieter-Jan Maeyaert (Ford Escort Millington) vervolledigde de top tien voor Paul Lietaer (Opel Manta 400) en Kurt Braeckevelt (BMW M3).

Bij de Historics vervolledigde Cedriek Merlevede (BMW M3) het podium achter Syx en Lietaer, voor Ludovic Vitse (Opel Astra) en Divisie 4-winnaar Glenn Rogiers (Opel Kadett). In Divisie 1-2 nam thuisrijder Michaël Lynneel (Renault Clio) de beste start, maar na zijn opgave met mechanische pech reed Stefaan T’joens (Mitsubishi Lancer Evo X) onbedreigd naar een nieuwe zege bij de standaardwagens.

(JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.