https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Manuel Merlevede en Thomas Cloet vertrekken met ambitie in Omloop van Vlaanderen: “Totaal nieuwe wedstrijd ontdekken”

Manuel Merlevede doet terug beroep op de Peugeot 208 R2 uit de stal van Pevatec. (foto DM) © Mares David;MARES DAVID
Jeroen D'Hulster

Na een geslaagde Ypres Rally komt Manuel Merlevede met een pak wedstrijdritme in de benen aan de start van de Omloop van Vlaanderen in Roeselare. In het RACB Rally Criterium behoort de Peugeot-rijder tot de podiumkandidaten.

Half augustus was Manuel Merlevede één van de streekrijders aan de start van de Ieperse WK-rally. Met een Peugeot 208 R2 eindigde hij 37ste algemeen en pakte hij de winst in groep M. “Het was echt een toffe wedstrijd”, vertelt de Woestenaar. “We hadden een goed ritme te pakken, bleven zo goed als foutloos en reden ook geen enkele keer lek. Op vrijdagavond waren we al goed geklasseerd en stonden we zelfs al eerste bij de ‘oude’ R2-wagens na het uitvallen van Steven Dolfen. Jammer genoeg viel ook teamgenoot Damon Noyelle uit op vrijdag, maar hij kon herstarten zodat we toch nog wat tijden konden vergelijken. De rest van de wedstrijd verliep echt vlot. Zelfs de lange verbinding naar Spa viel veel beter mee dan verwacht. Ik moet zeker Pevatec bedanken voor de probleemloze wagen, maar ook mijn copiloot Thomas voor het voortreffelijke werk.”

Na de Rally van de Monteberg en de Ypres Rally werken Merlevede en copiloot Thomas Cloet dit weekend hun derde en laatste wedstrijd van het seizoen af. “De Omloop van Vlaanderen sprak me wel aan omdat we op die manier eens een totaal nieuwe wedstrijd ontdekken. De keuze voor de kortere Criterium-wedstrijd komt vooral door budgettaire redenen. De deelname in Ieper was dit jaar natuurlijk erg duur, maar die afspraak wilden we niet missen. De kans om Ieper als WK-rally te rijden kregen we misschien maar één keer.”

Seizoensafsluiter

In het Criterium mag de Peugeot-rijder tot het groepje favorieten worden gerekend. “We vertrekken zeker met ambitie, maar beseffen dat het moeilijk gaat worden. We zullen zeker hard moeten rijden voor onze plek. Er zijn toch wel enkele snelle BMW-rijders aan de start die hun hogere topsnelheid kunnen laten spreken op de vele rechte stukken. Jelle Segers lijkt mij de belangrijkste kandidaat voor de overwinning. We hopen er ons seizoen in schoonheid af te sluiten, waarna we ons kunnen gaan focussen op volgend jaar. De Peugeot 208 R2 biedt nog altijd veel plezier en blijft competitief, maar nationaal gaat alle aandacht natuurlijk naar de nieuwe en veel duurdere Rally 4’s. We zullen ons nog even moeten bezinnen over onze plannen”, aldus Merlevede. (JDH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.