Kurt Braeckevelt: “ORC Rally moeten missen is een ramp”

Voor Kurt Braeckevelt is de afgelasting van de ORC Canal Rally in eigen Oostrozebeke een catastrofe.© CLY
Voor Kurt Braeckevelt is de afgelasting van de ORC Canal Rally in eigen Oostrozebeke een catastrofe.© CLY
Redactie KW

Voor het tweede jaar op rij kan de ORC Canal Rally niet plaatsvinden. Dat is niet alleen een streep door de rekening van de vele bezoekers, maar voor de piloten is dit een drama. Lokale piloot Kurt Braeckevelt, die er sinds de start van de rally elk jaar bij was, is er het hart van in.

Voor de 52-jarige rallypiloot en garagehouder Kurt Braeckevelt zit het racen in het bloed. “Vooraleer ik de overstap maakte naar de rally was ik al tien jaar actief in het motorracen op circuit”, aldus Kurt. “Ik ben pas gestopt met motorracen toen ik hier in de Stationsstraat met een garage ben gestart. Die overstap lag een beetje voor de hand. Ik kan niet zonder racen. Mijn laatste race dateert ondertussen wel al van vorig jaar in Oudenaarde, sindsdien staat de wagen langs de kant. Ik kan je verzekeren dat dat pijn doet. Ik spring een gat in de lucht wanneer ik morgen weer in mijn rallywagen kan stappen.”

“Of het wegvallen van de Oostrozebeekse rally hard aankomt? Absoluut. De ORC Canal Rally ligt me het nauwst aan het hart. Ik reed er steeds top tien en werd er zelfs eens tweede in mijn categorie. Oostrozebeke is de gezelligste en meest volkse rally. Het is telkens één groot feest en voor mij is dat een thuiswedstrijd waar al mijn vrienden op afkomen. Die rally heb ik elk jaar nodig om het hoofd eens leeg te maken en te ontstressen. Het blijft weliswaar een hobby, maar ik stop er veel energie en tijd in om steeds met een competitieve wagen aan de start te verschijnen.”

“Het klopt dat het een dure hobby is, maar wanneer we straks weer mogen starten, moet ik niet op zoek naar sponsors. Gezien er vorig jaar niet gereden werd, beschik ik nog over een ruim budget. (lacht) Al had ik dat vorig jaar liever kunnen uitgegeven. Ik zit te popelen om er weer in te vliegen, want in al die tijd dat we stillagen, hebben we een winter lang gewerkt aan een BMW N3, de snelste wagen in die serie. De vraag is alleen of we dit jaar nog aan de slag kunnen. Hoe eerder, hoe liever, want het volstaat benzine te tanken en ik kan starten. Mijn honger is heel groot, ook bij mijn copiloot Bjorn Pattyn.”

Start met Ambitie

“Vanzelfsprekend ga ik starten met ambitie zodra we groen licht krijgen. Ik ben medeoprichter van de M-Cup, waar alle BMW-piloten lid van zijn, en daar wil ik op termijn de beste piloot zijn. Intussen mis ik heel veel zoals mensen van mijn team, mijn supporters en ook de andere piloten. Alles is mij ontnomen en vooral de sociale contacten in het rallygebeuren.” (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.