Kermis verdwenen, rally strijkt neer in Ieperse binnenstad

De komende dagen wordt Ieper ingepalmd door het rallycircus. © Foto EF
Redactie KW

Nog maar pas is de laatste oliebol verorberd en het laatste eendje gevist tijdens de Thuyndagfoor, of een ander circus strijkt al neer op de Ieperse Grote Markt.

Onder politiebegeleiding legden tientallen trucks deze namiddag de weg af van het goederenstation langs de Oudstrijderslaan tot het centrum.

Vanaf zaterdag wordt immers gestart met de opbouw van de assistentiestanden van de officiële teams van Hyundai Motorsport, waar het Belgische duo Thierry Neuville en West-Vlaming Martijn Wydaeghe deel van uitmaakt, Toyota Gazoo Racing en M-Sport (Ford). Deze mensen gaan in de volgende uren en dagen een heus rallydorp neerplanten op de Grote Markt.

Mogelijke verkeershinder

De komende dagen wordt de rest van de binnenstad dan grotendeels ingenomen door de andere servicestanden. Onder andere een deel van het Vandepeereboomplein, de Rijselstraat en de Oudstrijderslaan wordt hiervoor gebruikt, wat natuurlijk wel zal zorgen voor de nodige verkeershinder.

Op de website en de sociale media van de Stad Ieper en politiezone Arro Ieper kan u alles terugvinden wat verkeersituaties betreft.

(DT/ Foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier