Horeca-uitbater Mathias Ver Eecke (27) start zijn rallycarrière in de 6 uren van Kortrijk met ‘den otto’

Nico Hoflack en Mathias Ver Eecke. © GF
Redactie KW

Komend weekend is er de 6 uren van Kortrijk in en rond de Guldensporenstad. Aan de start onder meer debutant Mathias Ver Eecke. Naast hem zit de ervaren co-piloot Nico Hoflack. Mathias kocht deze zomer ‘den otto’ van Eigen Kweek en met deze Opel Kadett is de eerste ambitie om de rally uit te rijden.

Mathias Ver Eecke (27) baat samen met zijn partner Joske Mattelaer Restaurant ‘t Nonnebos uit in Zonnebeke. Sinds zijn 14de is hij gepassioneerd door alles wat met motoren, snelheid en benzinegeur te maken heeft. “Het begon destijds met karten en het mondt nu uit in een eerste rally”, glundert Mathias. “Op 20 en 21 november is het eindelijk zover. Dan verschijn ik samen met mijn ervaren co-piloot Nico Hoflack (45) aan de start van de 6 uren van Kortrijk.”

Limburg

Wat het extra speciaal maakt is dat Mathias en Nico in ‘den otto’ kruipen, de iconische Opel Kadett uit Eigen Kweek waar Frank Welvaert en zijn Julita mee reden. “De wagen is 45 jaar oud en werd in 2019 geveild op Vavato. De voorbije jaren kon je het bezichtigen in het Limburgse Dilsen-Stokkem. Ik was grote fan van de reeks en ik heb na wat online zoekwerk de wagen de voorbije zomer op de kop getikt. Het voelt nu alsof de wagen weer thuis is. Nikolaas Seys zorgde ervoor dat de wagen weer rallyklaar is. De test op het circuit in het Franse Clastres verliep vlot.”

Naast Mathias neemt Nico Hoflack plaats. “Soms geef ik Nico weleens de bijnaam Julita”, lacht Mathias. “Julita was destijds ook de co-piloot van Frank. Nico is een verre buur en goede vriend. Hij is zelfstandig elektricien en heeft al heel wat ervaring. Ik vond het belangrijk dat ik zou debuteren met een ervaren co-piloot.”

Donderdagavond stelden Mathias en Nico hun auto voor aan het grote publiek in restaurant ’t Nonnebos. “Zaterdag is er de keuring en verkenning. ‘s Avonds zijn er ook al de eerste KP’s. Het zwaartepunt van de KP’s ligt echter op zondag”, duidt Mathias.

Mathias beseft dat de 6 uren een verraderlijke race is. “Het is de voorlaatste manche van het BK. Ik ben ervan overtuigd dat het een uitdagend debuut zal worden. De verwachting is dat het parcours er technisch en vettig zal bij liggen. De eerste ambitie is dan ook om uit te rijden. Klassementsambities spreek ik niet uit.”

Rally van Ieper

De ondernemer ziet Kortrijk als het begin van iets moois. “De ultieme droom is rijden voor eigen volk in Ieper in juni 2022. Maar zover zijn we nog niet, eerst zorgen dat we in Kortrijk een goede beurt maken”, besluit Mathias, die graag nog zijn volledige entourage wil bedanken. “Zonder de steun van familie, vrienden en sponsors zou ik deze droom niet kunnen waarmaken.” (API)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier