Hermicuda Slalom wordt ook dit jaar geannuleerd

De Hermicuda Slalom wordt ook dit jaar geannuleerd.© foto BRU
De Hermicuda Slalom wordt ook dit jaar geannuleerd.© foto BRU
Redactie KW

Ondanks de positieve berichten van de organisatie eerder deze week wordt de Hemicuda Slalom ook dit jaar geannuleerd.

“Omdat het Ministerieel Besluit tot op heden op zich laat wachten is er nog veel onduidelijkheid”, reageert Steve Verschaeve, veiligheidsverantwoordelijke van de Hermicuda Slalom.

“Via de bevoegde instanties konden we wel achterhalen dat de omzendbrief vrij duidelijk is. De gemeente Kuurne, die ons ten volle steunt bij de organisatie van de Slalom, had het veiligheidsplan al geruime tijd goedgekeurd, waardoor het nu nog wachten was op een positief signaal van hogerhand.”

“Het zou de eerste Slalom van het seizoen 2021 gaan worden en dat was duidelijk te zien aan de lange lijst met voorlopig ingeschreven piloten. Sowieso zou het een organisatie zonder toeschouwers worden, maar we wilden de slalompiloten na meer dan een jaar van inactiviteit toch de mogelijkheid bieden om hun motoren opnieuw warm te draaien. Helaas zullen we de piloten ook dit jaar opnieuw moeten teleurstellen. Omdat zowel wij zelf, maar ook de piloten, toch een minimum aan voorbereidingstijd nodig hebben, wilden we niet langer wachten om de knoop door te hakken, al is het met veel spijt in het hart”, aldus Steve Verschaeve.

Net zoals vorig jaar gooit corona opnieuw roet in het eten en komt er dus ook in 2021 geen Slalom van Kuurne op zondag 9 mei. De organisatie maakte wel al de volgende afspraak bekend waarop de Hermicuda Slalom zou plaatsvinden en dit wordt paasmaandag 2022.

(BRU)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.