Gilles Pyck pakt eindzege in Renault Clio Trophy

Pyck reed van start tot finish aan de leiding. © David Mares

Gilles Pyck heeft zich in de Condroz Rally tot kampioen in de Clio Trophy gekroond. Corijder Filip Cuvelier finishte als vijfde algemeen als corijder van Vincent Verschueren.

Gilles Pyck vertrok in Hoei als leider in de Renault Clio Trophy en moest zijn wedstrijd vooral afstemmen op Ardooienaar Benoit Verlinde, zijn enige overgebleven titelconcurrent. Pyck reed van start tot finish aan de leiding en pakte zo zijn vierde Trophy-zege van het seizoen. De titel levert de Poperingenaar volgend jaar drie BK-rally’s met een Renault Clio Rally4 op. Verlinde moest vrede nemen met de vierde plek in Hoei.

In de Rally 2-categorie pakt Kortrijkzaan Filip Cuvelier een vijfde plaats naast Vincent Verschueren (VW Polo R5). Hans Delorge finishte als zevende aan de zijde van Sébastien Bedoret (Skoda Fabia R5). Pieter-Jan-Michiel Cracco (Skoda Fabia R5) werd de eerste West-Vlaamse piloot aan de finish op een negende plek.

Pieter-Jan Maeyaert (Ford Escort MK 2) finishte als 21ste en pakte de zege in groep M. De Oekenaar leverde een mooi duel af met Bjorn Syx, die met zijn BMW M3 twee plaatsen hoger eindigde en eindwinnaar werd bij de Historics.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.