Enzo Ide zegeviert in het EK Rallycross

© (Foto GF)
Redactie KW

Enzo Ide uit Zwevezele won het voorbije weekend een manche van het EK Rallycross in het Portugese Montalegre. Hij is hiermee de eerste Belg sinds François Duval hem in 2010 voorging. Ide komt nu naar eigen land in het weekend van 8 en 9 oktober met als doel zilver in de EK-eindstand.

Enzo Ide heeft iets met Portugal. In 2011 won hij er zijn eerste internationale autorace in de FIA GT3 op de omloop van Portimao. Meer dan elf jaar later scoorde hij er afgelopen weekend op het rallycrosscircuit van Montalegre zijn eerste Europese zege in de rallycrosscompetitie, aan het stuur van zijn EKS Audi S1. Hij trekt nu als derde in het EK Rallycross naar de slotmanche van het kampioenschap, op eigen bodem in Spa-Francorchamps op 8 en 9 oktober. Ide heeft als derde in de stand maar drie punten achterstand op de tweede in het kampioenschap en gaat in België vol voor de zilveren medaille.

Dankzij een eerste tijd en twee tweede tijden was hij na de reeksen al primus. Enzo Ide bleek in Portugal in topvorm en won met zijn Audi S1 ook zijn progressierace om daarna de Zweed Anton Marklund, de nieuwe kampioen, in de eerste halve finale te verslaan. Met drie nieuwe banden vertrok Enzo met vertrouwen vanop de polepositie in de finale en reed hij letterlijk van start tot finish aan de leiding. “Eindelijk is het gelukt. We waren er zo vaak dichtbij maar telkens gebeurde er wel iets. Nu op naar Spa”, glundert de Zwevezelenaar.

Voor Enzo Ide was Francois Duval de laatste Belg die Europees kon winnen bij de Supercars. Dat gebeurde in 2010 op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen. “Op het Circuit Spa-Francorchamps wil ik echt een aanval inzetten op de tweede plaats in de eindstand en vicekampioen worden. Ik geniet trouwens erg van de sterke Belgische aanwezigheid in de rallycross, met een titel voor Kobe Pauwels in Euro RX3 en ook Viktor Vranckx maakt een mooie kans op de titel, maar dan in RX2E. Ik zou dan ook alle Belgische fans willen oproepen om in het weekend van 8 en 9 oktober naar onze thuisrace te komen”, besluit Ide. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.