Enzo Ide uit Zwevezele in volle voorbereiding voor het WK Rallycross: “Strijden tegen beste rijders ter wereld”

Enzo Ide. (foto ACR)
Enzo Ide. (foto ACR)
Redactie KW

Autocoureur Enzo Ide start binnenkort aan het tweede deel van zijn rallycrossprogramma van dit jaar. Hij rijdt met het Zweedse team EKS JC in het WK Rallycross. Vorig weekend was hij nog in actie in Finland voor manches van de RallyX Nordic.

Enzo Ide schakelde in 2018 over op rallycross. Sindsdien reed hij selectiewedstrijden van het World RX, het RallyX Nordic en het Britse rallycrosskampioenschap. Hij sloot het seizoen 2020 af met een dubbele tweede plaats tijdens de competities op het Britse Lydden Hill en plaatste zich ook voor de halve finales in twee WK-wedstrijden.

Ide was dan ook verheugd dat hij twee maanden geleden zijn tweede kampioenschap voor dit jaar, World RX, kon aankondigen. Dit binnen het Zweedse team EKS JC, een fusie van Joel Christofferson’s JC en Mattias Ekström’s EKS. De Zwevezelenaar rijdt daarnaast de gereputeerde RallyX Nordic. Vorig weekend ging het om de vijfde en zesde wedstrijd in het Finse OuluZone. Na een eerste finale in Zweden enkele weken geleden, reed Enzo Ide weer naar de finale, waar hij als vierde over de meet kwam. Na dit weekend staat hij op de vijfde plaats in het kampioenschap.

Hoewel Enzo voor een podiumplaats ging, is hij best tevreden met de vierde plaats. “Ik heb veel geleerd, onder meer van rijders als Johan Kristoffersson en Niclas Grönholm, die beide ook in het WK uitkomen. “De rondetijden waren over het algemeen goed, terwijl ik tegelijkertijd nog wat aan mijn jokerstrategie moet werken. Die strategie is altijd een uitdaging voor iedereen.” De volgende twee races van het RallyX Nordic worden pas midden augustus verreden in het Zweedse Arvika.

Bijleren

Daarvoor is er voor Ide de deelname aan de opener van het WK Rallycross. De oorspronkelijke kalender werd wat doorheen geschud en zo wordt er in Barcelona gestart op 23 en 24 juli. Er volgen daarna manches in zes andere landen, met op 9 en 10 oktober Spa-Francorchamps. Voor de bijna dertigjarige Zwevezelenaar is het de eerste keer dat hij een volledig kampioenschap voor het WK zal rijden.

In oktober vorig jaar reed Enzo een manche voor het WK op het Circuit de Barcelona-Catalunya en daar gaat het nu weer naar toe. “Ik kijk er naar uit om tegen de beste rijders ter wereld te strijden en mezelf te blijven verbeteren. Verwachtingen heb ik niet echt. Het is vooral om te leren. Ik wil EKS JC bedanken die steeds fantastisch werk levert”, eindigt Enzo Ide.

(AC)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten