https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Enzo Ide mikt op dubbele meeting in Riga

© Jan Kaare Rafoss gf
Redactie KW

Autocoureur Enzo Ide uit Zwevezele trok het voorbije weekend in zijn eerste volledig seizoen in het WK Rallycross naar het Franse Lohéac waar hij nipt de finale miste. Hij behoudt zijn zevende plaats in het WK met 37 punten uit drie manches. Er zijn er nog vier te gaan.

Enzo Ide (30) kende een ietwat zwaar weekend, waarbij hij niet meteen alle parameters exact op zijn plaats kreeg. In de halve finale leek hij dan toch op weg naar een derde plaats, maar nadat hij in het verkeer terecht kwam, verloor hij net te veel tijd en werd hij de eerste rijder buiten de finale.

Enorme uitdaging

“Mijn weekend was inderdaad zeer intens”, vertelt de Zwevezelenaar. “We moesten de instellingen veel aanpassen om de auto daar te krijgen waar ik wilde, iets wat in het begin erg moeilijk was. Ik maakte een paar fouten en het was ook een enorme uitdaging om niet te snel te veel van de banden te eisen. Ik leerde veel bij tijdens de diverse heats en aan het einde van het weekend kon ik mijn rijstijl aanpassen aan de auto en het circuit. In de halve finale was de auto echt enorm goed, maar helaas was het net niet genoeg voor een nieuwe finale in dit hoogstaande WK.”

In het weekend van 18 en 19 september werkt Ide in het Letse Riga een dubbele manche van het FIA World Championship Rallycross af. Daarna is hij op zaterdag 9 en zondag 10 oktober in Spa- Francorchamps te zien. “Mijn doel dit seizoen, en voor elke wedstrijd, is om mij zoveel mogelijk te verbeteren. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik moet fouten maken om progressie te maken. Je leert immers uit je fouten”, besluit de West-Vlaming.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.