Enzo Ide in de kleuren van Red Bull naar WK Rallycross

© (Foto GF)
Redactie KW

De autocoureur uit Zwevezele start komend weekend na lang wachten in het WK rallycross of de World RX in een Audi S1 EKS RX in de kleuren van Red Bull. “Een première en het doet wel iets met een mens om te racen in wat vandaag toch misschien wel de meest bekende kleuren in de autosport zijn, misschien op uitzondering van Ferrari, maar die stappen niet meteen in de rallycross”, lacht Enzo Ide.

Het WK Rallycross opent in Barcelona en is de eerste van negen manches, vol spektakel en spanning. Wie de deelnemers en dus ook de 30-jarige Enzo Ide aan het werk wil zien kan hiervoor naar Spa-Francorchamps in het weekend van 9 en 10 oktober. Na enkele losse deelnames aan WK-manches tekent Ide nu voor een volledig seizoen met een KYB EKS JC Audi S1. Het is de eerste keer sinds zijn titel in de Blancpain GT Sprint in 2016, toen met WRT Audi, dat Ide een volledig seizoen in de autosport afwerkt. “Laat me eerst toe om mijn medeleven uit te drukken voor alle slachtoffers van de verschrikkelijke ramp die ons land afgelopen week getroffen heeft. Ik denk dat het duidelijk is dat alles relatief wordt bij zo’n gebeurtenis. Ik hoop dat we met onze sport een klein beetje plezier kunnen geven aan de fans die getroffen zijn”, aldus Enzo Ide.

Dat plezier komt van wat misschien wel de meest spectaculaire vorm van autosport is: rallycross. Met het WK start een schitterende competitie, bol van de grote namen, waaronder Kevin Hansen, Timo Scheider, Kevin Abbring en uiteraard Johan Kristoffersson, de teamgenoot van Enzo Ide bij KYB EKS JC. “Ik ben er erg trots op dat de drievoudige wereldkampioen mijn teamgenoot is en uiteraard hoop ik erg veel van hem te leren”, gaat Ide verder. “Zo iemand naast je hebben in het team betekent een unieke kans, die je met beide handen moet grijpen. Ik wil dit seizoen leren, verder progressie maken, mijn resultaten verbeteren en ook heel wat plezier aan de sport beleven. Voor mij betekent de start van dit WK ook een soort einde van een moeilijke periode, na mijn ongeval thuis, nu twee jaar geleden en dat motiveert me alleen maar meer om te genieten van deze schitterende sport. Ik heb alle vertrouwen in mijn team, dat een samenwerking is van een bekend Zweeds team, met name JC Raceteknik en de structuur van Mattias Ekström”, besluit Ide. (ACR

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten