https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Enzo Ide eindigt vijfde in RallyX Nordic

© (Foto GF)
Redactie KW

Het RallyX Nordic of het Scandinavische rallycross kampioenschap werd het voorbije weekend afgesloten met de laatste manche in het Zweedse Arvika. Het was een seizoen met zeven meetings waarin Enzo Ide uit Zwevezele vierde werd in de finale en vijfde in het algemeen klassement.

Voor de 30-jarige West-Vlaamse autocoureur zijn er nu maar een paar dagen rust, want volgend weekend is er de tweede manche van het WK Rallycross in het Zweedse Höljes. Ide gaf vorig weekend in Arvika blijk van steeds meer progressie met onder meer een snelste tijd in de Q2-sessie en de snelste rondetijden in Q2, Q3 en Q4, met zijn Audi S1 van het gereputeerde Zweedse team EKS JC.

Enzo Ide is ondertussen in een zekere rallycross-routine gekomen, met al zeven meetings in het Scandinavische kampioenschap en volgend weekend alweer de tweede manche van het WK. Hij laat ook zien dat de ervaring die hij aan het stuur van zijn EKS JC Audi S1 vergaart, zijn vruchten afwerpt. Hij zorgt steeds voor betere prestaties en scherpere rondetijden. Al begon zijn weekend met technische problemen in de eerste training en geen perfecte Q1. In Q2 zette hij de beste tijd neer, en de snelste rondetijden in Q2, 3 en 4. “Het was een goed gevoel dat de snelheid er was”, vertelt Ide. “Helaas maakte ik een paar fouten en miste ik nipt het podium. Ik weet dat mijn ritme echt op niveau is, maar ik moet nog meer regelmatig worden en nog meer kleine foutjes vermijden. Ik ben nog relatief nieuw in de sport, ik heb nog een aantal lessen te leren, maar dankzij de RallyX Nordic hebben we een mooi parcours afgelegd.”

Ide staat na Barcelona tiende in de World RX en voelt zich goed voor de volgende meeting en is klaar voor Höljes volgend weekend. “Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om elke sponsor, Joel, EKS JC en alle mensen die betrokken zijn bij de rallycrosswereld en die me op verschillende manieren hebben geholpen tijdens het RallyX Nordic-seizoen, te bedanken.” (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.