Dewilde-Hanssens met nieuwe wagen in Staden

Piloot Jonas Dewilde en copiloot Ward Hanssens. © (Foto JC)
Redactie KW

Jonas Dewilde (22) en copiloot Ward Hanssens (42) hebben hun nieuwe wagen voorgesteld, waarmee ze in Staden aan de start staan. Jonas is een talentvolle piloot die volop kan rekenen op de ervaring van zijn copiloot. Ook meervoudig Belgisch kampioen Patrick Snijers begeleidt hem. “We willen dit seizoen vooral ervaring opdoen.”

Stadenaar Jonas Dewilde (22) maakte in 2019 zijn debuut in de rallysport. Vorig jaar was er omwille van corona weinig gelegenheid tot competitie. Het duo Dewilde-Hanssens werkte zijn wedstrijden tot dusver af in een Peugeot 208 R2. Die wagen werd nu ingeruild voor een Peugeot 208 Rally 4, van het team van Luxemburger Steve Fernandes.

“Die wagen is toch wel een verbetering in vergelijking met de vorige”, meent Jonas. “Onze nieuwe wagen heeft een 1.200 turbomotor en trekt een stuk sneller op in vergelijking met de atmosferische 1.600 motor van de R2”.

“Jonas kan bij het team van Steve Fernandes op een uitstekende begeleiding rekenen”, vertelt Wervikaan Ward Hanssens. “Zo kan hij onder andere rekenen op de steun van een mental coach en kan hij ook vooruitgang boeken door de analyse van zijn rijgedrag. Die gegevens worden allemaal uit de wagen uitgelezen.”

Ook meervoudig Belgisch kampioen Patrick Snijers heeft vertrouwen in Jonas. Hij fungeert als raadgever en coach. “Jonas heeft al een aantal keren bewezen dat hij goed is”, stelt Snijers. “Doorbreken hangt echter van veel factoren af, bijvoorbeeld het vinden van de nodige budgetten.”

‘Jonas heeft het’

Daarnaast kan Jonas rekenen op zijn ervaren copiloot. “Ik begin aan mijn 19de seizoen”, zegt Ward. “Ik hou er wel van een jonge gast als Jonas te begeleiden. In 2020 konden we door corona weinig wedstrijden rijden, maar Jonas heeft daar alvast bewezen dat hij het in zich heeft. Zo werden we in de Aarova Rally in Oudenaarde tweede in het junior Belgisch kampioenschap. In het Franse Le Touquet, onze eerste wedstrijd dit jaar, werden we derde in de R2-klasse. Met onze nieuwe wagen debuteerden we in de South Belgian Rally. Ook daar deed Jonas het fantastisch. We werden echter iets te enthousiast en gingen van de baan, waardoor we de wedstrijd moesten staken.”

“Dit jaar is het de bedoeling om veel ervaring op te doen en progressie te maken”, aldus Jonas. De volgende wedstrijd is meteen een thuismatch voor hem: op 7 en 8 augustus rijdt het duo de Rally van Staden. (BCH)