Damon Noyelle wil wedijveren met de streekgenoten: “Zo’n rally rijden in je achtertuin is niet voor iedereen weggelegd”

© (Foto DM)
Redactie KW

Damon Noyelle uit Zuidschote verschijnt straks voor de tweede maal aan de start van de Ieperse rally. “Mijn eerste deelname dateert inderdaad van 2019, en voor een streekrijder die pas kwam piepen, was dit een heel mooie ervaring.

“Dergelijke rally kunnen rijden in zowat je eigen achtertuin is niet voor iedereen weggelegd. We behaalden een 34ste eindplaats en werden tweede in de klasse NCE, wat een behoorlijk resultaat was als je weet dat we een aantal problemen kenden. Sensor, de difpomp, het was met wat pruttelen dat we de Mitsubishi Lancer Evo VIII over het eindpodium kregen.”

Debuut in 2018

De technicus bij Actum Services debuteerde pas in 2018. Aan het stuur van een Subaru Impreza piloteerde hij zich onmiddellijk naar klasseoverwinningen in Staden en de TBR.

Finishen zal belangrijkst worden, maar een mooi resultaat laat je niet liggen

“Dit seizoen startten we al in de Monteberg, en voor mij lijkt dit de ideale voorbereiding naar Ieper toe. Het gaat quasi over hetzelfde parcours en op Dikkebus hadden we zelfs een gelijkaardig stuk. De kans krijgen om een wereldkampioenschapsrally te rijden in je eigen stad komt niet zo vaak voor. Finishen zal voor ons dan ook het belangrijkste worden. Maar eenmaal je in de wagen zit, ben je toch bezig met de tijden en de plaatsen. En een mooi resultaat laat je nooit liggen. Ik verwacht dat we een beetje gaan bikkelen met de streekgenoten en de concullega’s die in dezelfde klasse rondtoeren. Sommigen klagen over het feit dat er ons, als alles meezit, nog een serieuze verplaatsing wacht op zondag naar de regio van Spa-Francorchamps. Maar in het WRC zijn dergelijke verplaatsingen schering en inslag, dus hoeven we daar niet over te zaniken.”

Vaste copiloot

“De test met de Peugeot 208 R2 in de Monteberg Rally viel goed mee, en we werden in moeilijke weersomstandigheden afgevlagd als vierde in de klasse. Later hoop ik nog, samen met Jeroen Vanhoutte, aan de start te komen van de Omloop van Vlaanderen. En misschien ook de Condroz. Ik ben net als mijn vaste copiloot Arne Lanssens bezig aan verbouwingen, wat er voor zorgt dat zijn rally-activiteiten voor het ogenblik op een laag pitje branden. Maar in Ieper zal hij er ook van de eerste meters bij zijn, samen met onze fantastische entourage. En ik hoop toch in Koekelare te kunnen starten met Arne aan mijn zijde.” (DT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier