Corona nekt 14de editie van ORC Canal Rally

Dit jaar zal het team Benny Cottens Oostrozebeke niet te zien zijn tijdens de rally, want alles schuift op naar volgend jaar.© JCR
Dit jaar zal het team Benny Cottens Oostrozebeke niet te zien zijn tijdens de rally, want alles schuift op naar volgend jaar.© JCR
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

Net zoals de meeste voorjaarsevenementen moet ook de jaarlijkse ORC-rally eraan geloven. Volgens voorzitter Dirk Vermeersch is een rally zonder publiek niet leefbaar maar ook de sponsors haken massaal af wanneer er geen publiek langs de weg staat.

“Wij organiseren een rally op de eerste plaats voor het plezier en niet voor het geld. We vormen een toffe bende. De rally moet voor organisatoren, piloten en publiek één grote kermis zijn”, aldus voorzitter Dirk Vermeersch.

“Van organiseren is er dit jaar zeker geen sprake. Stel je voor dat er iets serieus gebeurt op de rally terwijl de ziekenhuizen nu al vol liggen. Daarboven op komt de extra last van testen en afstand houden. Veel ruimtes die we nodig hebben zullen ook bezet zijn voor inenting. Bovendien slagen we er nooit in voldoende manschappen in te zetten in coronatijden. Zonder volk langs de weg, zonder catering, drinkstandjes, inkomtickets is het organiseren van de rally gewoon financieel niet haalbaar”, haalt hij aan.

Voor 2022

Dirk is rond geweest bij verschillende sponsors maar er is geen enkele sponsor bereid met geld over de brug te komen wanneer er geen publiek op af komt. “Bovendien is er helemaal geen sfeer op een rally zonder publiek en dat is precies wat we willen en waarvoor we het doen. Ik ben zelf gaan kijken naar Oudenaarde maar na een paar uur ben ik naar huis teruggekeerd. Er was niets aan. Ook voor de piloten is een rally zonder volk gewoon saai.”

De voorzitter keek nochtans uit naar de editie van dit jaar, want er zou een volledig nieuw parcours zijn: “We hadden ons huiswerk al gemaakt. Het nieuwe concept met nieuwe ideeën zal voor 2022 zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier