Benoit Verlinde negende in de Rallye de Wallonie

© (Foto DM)

Benoit Verlinde heeft in de Rallye de Wallonie een knappe negende plaats behaald. De Ardooienaar pakt er zijn tweede seizoenszege in de Renault Clio Trophy.

Het startveld in de vijfde BK-manche in Namen, gewonnen door thuisrijder Adrian Fernémont (Skoda Fabia R5), was niet echt sterk bezet. De tenoren uit de Renault Clio Trophy wisten daardoor mee te spelen voor een plek in de top tien. Na een sterke start op vrijdagavond bleef Verlinde ook zaterdag de leiding aanvoeren in de Trophy, maar RACB-rijder Tom Rensonnet en Poperingenaar Gilles Pyck hielden de druk hoog. Verlinde won uiteindelijk met vijf seconden voorsprong op Rensonnet, Pyck moest finaal zestien seconden toegeven. De titelstrijd tussen Pyck en Verlinde wordt begin november beslecht in de Condroz Rally.

Het podium uit de Clio Trophy bezette uiteindelijk de plaatsen negen tot elf. Pyck ging in de slotfase nog over Houthulstenaar Stefaan Prinzie, derde in de GT-categorie met zijn Alpine A110. Pierre Vauterin (Ford Fiesta R2T) finishte veertiende en was de beste in klasse RC4.

Clio-rijders Jeroen Catelin en Koen Verlinde reden naar een respectievelijk 18de en 26ste plek. Lander Dhaene (Ford Fiesta R2T) moest vroeg opgeven.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.