Autocoureur Enzo Ide tekent voor volledig WK-rallycross

“Ik weet dat het zwaar zal zijn, want alleen de toprijders nemen het op in World RX”, aldus Enzo Ide.©Jan Kaare Rafoss Jan Kaare Rafoss
“Ik weet dat het zwaar zal zijn, want alleen de toprijders nemen het op in World RX”, aldus Enzo Ide.©Jan Kaare Rafoss Jan Kaare Rafoss
Redactie KW

Enzo Ide maakte eerder bekend dat hij het volledige Supercar-seizoen in RallyX Nordic of het Scandinavische rallycross kampioenschap zal rijden. Nu heeft de West-Vlaming zijn wedstrijdkalender uitgebreid met een deelname aan het WK rallycross.

Enzo Ide (29) start in het WK Rallycross in de vertrouwde Audi S1 EKS RX binnen het Zweedse team EKS JC, een fusie van Joel Christofferssons JC en Mattias Ekströms EKS.

De zoon van topindustrieel Joris Ide reed in 2019 één ronde en twee in 2020 en beleeft dit jaar een nieuw programma in het wereldkampioenschap rallycross. “Ik ben heel blij om mijn tweede kampioensactie voor dit jaar aan te kondigen”, aldus de West-Vlaming. “Vorig jaar droomde ik ervan om in twee volle kampioenschappen te racen, maar door verschillende omstandigheden was dat niet mogelijk”, laat hij via sociale media weten. “Ik ben heel blij dat ik dit jaar samen met EKS JC een volledig seizoen mag rijden in zowel het Wereldkampioenschap als RallyX Nordic in mijn Audi S1 EKS RX.”

Enzo Ide behaalde zijn eerste World Rallycross halve finale in ronde acht in Barcelona in 2020. “Ik weet dat het zwaar zal zijn, want alleen de toprijders nemen het op in World RX, maar voor mij gaat het erom om ervaring op te doen en te leren door het op te nemen tegen deze beroepschauffeurs.”

Hij is met testen begonnen en het is volgens hem vooral spannend om weer in een rallycross auto te zitten. “Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om zowel Joel (Christoffersson) als Mattias (Ekström) te bedanken voor het geloof in mij. Zonder hen was dit nooit mogelijk geweest. Dit is een droom die uitkomt en ik zal er honderd procent van genieten. Ik hoop dat ik vele jaren mag hebben met dit sterke team, en herinneringen mag blijven creëren met alle fantastische mensen die erbij horen.”

Doel

Joel Christoffersson, EKS JC Team Principal: “Het is fantastisch dat we met Enzo een volledig wereldkampioenschapsseizoen kunnen ingaan en deel uit mogen maken van het maken van die stap. Hij zal dit jaar in twee kampioenschappen racen en ik denk dat we op beide goed voorbereid zullen zijn. Enzo liet vorig jaar een sterke ontwikkelingscurve zien en sloot het seizoen af met twee echt goede resultaten. Hij heeft absoluut de snelheid om in de halve finale te zijn en dat zal het doel gedurende het hele seizoen.”

Het wereldkampioenschap Rallycross 2021 omvat zeven meetings in diverse landen en start in het Noorse Hell, van 12 tot 13 juni. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.